Rasade i vikt efter skadan

Franzén gick ner 8 kilo: ”Jag åt bara äggvitor och broccoli”

HOCKEY

DETROIT. Johan Franzén har rasat i vikt sedan han slet av korsbandet i vänsterknät.

Han har gått ner från 101 till 93 – åtta kilo – på bara en månad.

– Jag käkade bara äggvita och broccoli när jag låg på soffan efter operationen. Jag ville bara undvika att gå upp i vikt, men det gick tydligen lite f ö r bra, säger han.

Jagar kilon Efter knäoperationen är Johan Franzén tillbaka på gymmet för att lägga på sig de tappade kilona.

Johan Franzén ligger och får en av sina dagliga genomkörare i Detroits behandlingsrum. Båda knäna isas och behandlas efter den dagliga rehabträningen. För det är inte bara ett knä som är skadat. Det är båda.

– När de opererade korsbandet i vänsterknät, så gick de in i det högra och tog en bit av en sena för att bygga upp det skadade korsbandet. Det är det jag har mest ont i just nu, säger ”Frasse”.

”Livrädd att gå upp i vikt”

Med två obrukbara knän blev han liggande på soffan hemma i villan utanför Detroit.

– Jag var livrädd för att gå upp i vikt då jag bara kunde ligga på soffan och se på tv. Jag har lätt att lägga på mig. Så jag gick på extrem diet och det enda jag levde på var äggvitor och broccoli. Jag ville ta det säkra före det osäkra. Men det var inte riktigt meningen att det skulle rasa iväg åt andra hållet, säger han.

– Men jag tror jag kommer få tillbaka vikten ganska snabbt då jag kommer igång. Jag har inte gett upp hoppet om OS än, även om vår vicepresicent Steve Yzerman sa att hela vår medicinska personal skulle få sparken om jag var tillbaka före den första mars. Jag tog det som en komplimang, även om jag inte gett upp hoppet om OS.

Vill inte möta Franzén i OS

Steve Yzerman är general manager för Kanadas OS-lag och vill uppenbarligen inte ha Franzén som eventuell motståndare i OS – där finalen spelas den sista februari.

Det var naturligtvis ett skämt från Yzermans sida, men ändå ett mått på den respekt både han och hela NHL har för den småländske sensationen Johan Franzén.

Enligt prognosen ska han vara tillbaka samma dag OS-hockeyn startar den 16 februari.

– Jag tror och hoppas att jag har bra läkkött. Det skulle vara grymt att missa OS.

Visar vågen på 101 kilo muskler igen i början av februari finns det hopp.

FAKTA

JOHAN FRANZÉNS REKORDUTVECKLING

Detroit Red Wings

Matcher/mål/assist/poäng

2005/0680/12/4/16

2006/0769/10/10/30

2007/0872/27/11/38

2008/0971/34/25/59