Snökaoset hotar NHL:s hetaste duell

HOCKEY

WASHINGTON. Snökaoset i Washington höll på att ställa in söndagens hetaste match i NHL.

Mötet mellan Washington och Pittsburgh och sista kraftmätningen mellan Alexander Ovechkin och Sidney Crosby före OS.

Men frågan är om inte svensken Nicklas Bäckström är den hetaste av alla just nu.

– Ja, det har gått bra på slutet, ­säger han.

Nicklas Bäckström tvingades kliva av senaste matchen mot Atlanta med migrän, men hann ändå göra sitt 25:e mål och sin 46:e assist för säsongen.

– Jag hade migrän och fick kliva av. Det händer då och då, men jag spelar mot Pittsburgh, säger han.

Annars är det mest det värsta snökaoset i Washingtons historia alla talar om just nu. På 24 timmar föll det en meter snö på sina ställen och alla flygplatser stängde.

– Ja, och vår lördagsträning blev inställd på grund av snön.

Får ta buss från New York

Därför var frågan om Pittsburgh Penguins skulle kunna ta sig till den amerikanska huvudstaden efter gårdagens 3–5 mot Montreal.

Men senaste beskedet i natt var att Crosby & Co skulle flyga till Newark utanför New York och sedan åka buss i fyra timmar ner till Washington.

Matchen mellan Washington och Pittsburgh sänds direkt i amerikansk tv av det rikstäckande tv-bolaget NBC som också har rättigheterna till OS.

NBC tryckte också på för att se till att matchen blev av. Mötena mellan Ovechkin och Crosby är den hetaste duellen inför OS i Vancouver.

– Ja, det blir alltid upphaussat när de två möts. Det brukar vara lite hatstämning mot just Pittsburgh och Crosby är väl inte så jätteförtjust i Ovechkin, säger Bäckström.

ARTIKELN HANDLAR OM