Atlantas supervändning

Låg under med 1–4 när tredje perioden började – vann med 6–4

Foto: FOTO: AP
VÄNDE Tobias Enström (längst till vänster) och hans lagkamrater jublar.
HOCKEY

NEW YORK. Snacka om vändning.

När tredjeperioden började låg Atlanta under med 4-1.

Men när bortamötet med Carolina var över hade de ändå vunnit med 6-4.

– Det är ju kul att vi kan komma tillbaka, men det kan inte fortsätta så här. Vi måste spela bra hela matcherna , säger Tobias Enström, som själv svarade för tre assists i matchen, till Sportbladet.

Det såg verkligen ut som att matchen var över.

Gästerna från Georgia hade spelat mediokert i de två första perioderna och låg under med klara 4-1.

Lam start

Men i sista akten sa det alltså bara pang. Och pang igen.

Thrashers gjorde fem mål under de avslutande 20 minuter och vände 1-4-underläge till 6-4-seger.

– Jag vet nästan i vad man ska säga, suckar Atlanta-backen Tobias Enström när vi når honom på telefon efter slutsignalen.

– Det är såklart väldigt kul att vi kan vända en sån här match, men det kan inte fortsätta på det här sättet. Det håller inte att bara spela bra i sista, vi måste hålla samma kvalitet matcherna igenom.

Enligt den oväntat självkritiske ”Toby” har det sett likadant ut.

– Ja, vi gör ofta en lam förstaperiod. Sedan händer ingenting i andra. Men i tredje exploderar det bara. Som att någon trycker på en knapp.

– Om vi bara tar oss samman och spela lika bra hela tiden kan vi vara med och slåss uppe i toppen, det är jag övertygad om. Det finns den sortens kvaliteter i det här laget, framförallt offensivt.

Formtoppad Enström

Enström själv spelade alltså fram till tre av målen mot Carolina, inklusive två under explosionen i tredje perioden, och ser ut att vara på väg mot en riktigt formtopp.

– Det är ju alltid kul att göra poäng och ja, de senaste elva-tolv matcherna har det känts bättre och bättre. Men hela laget har lyft sig, då är det lättare att höja sitt eget spel också.

ARTIKELN HANDLAR OM