”Allt kokade över”

Ballard chockad efter att ha knockat sin egen målvakt

Foto: AP
HOCKEY

Keith Ballard berättar nu om hur hans tankar gick när han klubbade ner sin egen målvakt Tomas Vokoun.

Backen skulle slå klubbar i målburen i frustration men träffade lagkamraten i tinningen.

– Allt kokade över och jag hanterade det inte på ett bra sätt. De gjorde mål och jag flippade ur, säger Ballard.

Det var i måndagens match mot Atlanta som händelsen inträffade. Ilya Kovalchuk hade precis gjort mål för Trashers och Ballard tappade humöret totalt.

– Det var mycket uppbyggd frustration. Vi hade förlorat fem raka matcher och jag hade inte spelat bra. Allt kokade över och jag hanterade det inte på ett bra sätt. De gjorde mål och jag flippade ur. Men det är oacceptabelt, säger Ballard.

”Förstod inte att jag träffat”

Backen svingade klubben i full kraft mot målburen men träffade målvakten Tomas Vokoun. Tjecken fördes blodig av isen och kördes till sjukhus. Samtidigt försökte Ballard förstå vad som hänt.

– Jag förstod inte att jag träffat honom. Det var först när jag kom tillbaka till båset och såg ledarna hoppa över sargen som jag började fundera. Sedan berättade lagkamraterna vad som hade hänt och då var jag i chock. Det var väldigt svårt att fortsätta spela den matchen.

”Kom fram till mig i planet”

Vokoun klarade sig undan med ett skadat öra. De två lagkamraterna hade sedan ett långt snack på planet hem.

– Tomas kom fram till mig och vi pratade nog inte runt 15 minuter. Jag vet inte hur många gånger jag sa förlåt under de minuterna. Men han sa att jag skulle glömma det och att vi kommer att skratta åt det om två månader. Det gjorde det mycket lättare.