Ballard sänkte målvakt – igen

Olycklig på nytt när Florida vann över Colorado

Foto: AP
KNOCK 1 Keith Ballard svingar klubben mot stolpen – men träffar i stället sin egen målvakt. KNOCK 2: Keith Ballard (liggande bakom mål) har just brakat in i Colorado-målvakten Craig Anderson.
HOCKEY

En gång är ingen gång. Två gånger?

Ja du, Keith Ballard.

I måndags natt sänkte 27-åringen sin egen målvakt Tomas Vokoun med ett yxhugg med klubban – som tvingades bryta – och i natt följde han upp vansinnesutbrottet med att köra över Colorados målvakt Craig Anderson.

Som tvingades bryta matchen, han också.

Keith Ballard vet hur man väljer sina tillfällen.

Den 27-årige Florida-backen hamnade i hockeyvärldens blickfång nyligen då han sänkte sin egen målvakt Tomas Vokoun med ett missriktat slag med klubban. Men eftersom det olyckliga slaget var riktat mot en medspelare kunde han inte stängas av – och därmed fortsätta sitt korståg mot NHL:s burväktare också i natt.

”Inte avsiktlig”

Den här gången var det dock en motståndarkeeper som fick ta smällen när Ballard åkte in i Colorados Craig Anderson, som slog huvudet i stolpen och sedan tvingades bryta matchen.

Ballard valde att inte prata med media efter matchen, men pååkningen, som hände med mindre än en minut kvar av förlängningen, var dock inte avsiktlig menar Ballards lagkamrat Bryan McCabe.

Adam Foote förbannad

– Han siktade inte på målvakten. Han tappade antingen en skena eller kördes själv på bakifrån. Visst, han träffade honom (Anderson), men det var inte hans mening och han kunde inte stanna, säger Floridakaptenen enligt ESPN.

Colorados kapten Adam Foote var dock inte lika nöjd och gav sig genast på Ballard och ett stort bråk bakom kassen bröt ut.

Foote fick 2+2 minuter för roughing, Ballard 2 minuter för interference och samtidigt fick Craig Anderson ledas av isen efter att ha legat utslagen en god stund.

Hattrick av Weiss

In kom i stället Peter Budaj som inte kunde hindra Floridas Stephen Weiss från att avgöra straffläggningen då han var den ende som gjorde mål av tio skyttar.

Weiss, som hade en ganska bra afton då han redan gjort hattrick i matchen, hans andra i NHL-karriären.

– Det kändes riktigt skönt att göra mål, säger Weiss enligt ESPN..

– Anderson är inte lätt att överlista.

Frågan är nu om Ballard tog de orden lite väl bokstavligt.