Gustavsson tvingas till ny operation

HOCKEY

Jonas Gustavsson tvingas till en ny hjärtoperation.

Ingreppet gör att han beräknas vara borta från ishockeyn i sju till tio dagar.

– Han är frustrerad. Han är en tävlingsmänniska och just nu vill han bara vakta målet för Toronto Maple Leafs, säger Gustavssons agent Joe Resnick till Toronto Star.

Foto: Reuters

Det var i matchen i veckan mot Montreal som problemen som han opererades för på försäsongen kom tillbaka. Hjärtat började rusa på nytt och gick inte tillbaka trots vila. Han bröt matchen efter en period och fördes till sjukhus, men kunde lämna sjukhuset redan under kvällen. I går genomfördes nya undersökningar och efter det beslutades det att han ska genomgå en ny operation. Den kommer att ske under fredagen i London, Ontario.

– Det känns segt nu när det fungerar så bra. Men det är ett lugnt ingrepp, sa Gustavsson till Sportbladet sent i onsdags kväll.

Redan efter operationen i september fick Gustavsson reda på att ingreppet kanske inte var helt lyckat och att problemen eventuellt skulle kunna komma tillbaka.

– Varje gång man pratar om hjärtat finns det rädsla och oro inblandat. Dom säger att det här är ett rutiningrepp, men ändå..., säger Resnick.

Från Torontos sida vill man ta det säkra före det osäkra.

– Vi är ultraförsiktiga, säger klubbens GM Brian Burke till Sportsnet.