Vill hem – men Detroit stoppar Dick Axelsson

Sorry, Färjestad – forwarden tvingas kvar i farmarlaget

HOCKEY

Färjestad kan sluta hoppas på Dick Axelsson, 22.

Detroit kommer inte låna ut honom till Sverige.

– Vi har pratat med Dick och vi vill att han stannar i Grand Rapids, säger Jim Nill, assisterande general manager Detroit Red Wings till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Dick Axelsson.

Dick Axelsson har vid flera tillfällen uttalat sig om att han tycker det är arbetsamt i farmarligan i Nordamerika och öppnat för en comeback i Färjestad, som han blev svenska mästare för i somras.

I går kväll fick Sportbladet en pratstund med Jim Nill, assisterande general manager för Detroit Red Wings.

– Dick är frustrerad och det har varit en stor förändring för honom, både på isen och vid sidan om. Vi har pratat med honom mycket om det som sker, säger Jim Nill till Sportbladet.

”Måste gå igenom det här”

Detroit kommer inte att låna ut Dick Axelsson till Sverige, som de gjorde med Johan Ryno. Eller som Detroit gjorde med Axelsson i fjol.

– Nej, vi är glada att han är i Grand Rapids. Han måste gå igenom det här. Och varje gång man möter något arbetsamt eller får motstånd i livet kan man inte ge upp, så enkelt är det inte, säger Nill.

Axelsson har spelat 16 matcher för Grand Rapids och gjort fem poäng (2+3). Det har nu snart gått två månader sedan har gjorde sitt senaste mål i AHL.

– Dick kommer att växa om han fortsätter att kämpa, säger Nill.