Succén fortsätter för Bergfors

Två nya mål av rookien när Devils sänkte Flyers

Foto: AP
New Jerseys Travis Zajac och Jamie Langenbrunner, höger, gratulerar Niclas Bergfors (18) efter ett mål mot Philadelphia Flyers.
HOCKEY

NEW YORK. Bengt-Åke Gustafsson måste gråta.

Succé-rookien han inte kan ta ut i OS-truppen blir bara bättre och bättre.

I natt gjorde Niclas Bergfors två nya mål – varav ett så snyggt att Devils-fansen slog frivolter.

– Jag bara fokuserar på det jag ska göra här och är glad över att det går bra, säger han till Sportbladet efter 4–1-segern mot Philadelphia Flyers.

Ni börjar antaglige kunna den här historien.

Eftersom han i princip var en helt anonym farmarlagskrigare innan de här säsongen startade fanns Niclas Bergfors inte med i den förtrupp Bengt-Åke Gustafsson tvingades ta ut redan i mitten av oktober.

Men när den 22-årige rookien från Södertälje helt oväntat slog sig in i New Jersey Devils fruktade förstafemma och efter hand började spruta in mål blev han såklart högintressant för landslagsledningen – och för knappa två veckor sedan trodde Bengt-Åke Gustafsson han lyckats utverka en dispens för ynglingen.

Tänker inte på OS

Den upphävdes dock snabbt av internationella hockeyförbundet, med hänvisning till Wadas dopingregler och något OS är nu inte aktuellt för Bergfors.

Det låter som turer som skulle kunna ta udden av en ung talang.

Men Niclas Bergfors låter sig inte bekommas.

– Nej, jag har inte tänkt så mycket på det där. Jag fokuserar på vad jag ska göra med Devils, säger han när vi talar med honom efter nattens 4-1-seger mot Philadelphia

Det märks.

Han gjorde alltså två mål mot Flyers – och det första, i ett powerplay precis i inledningen, var sensationellt vackert.

”Bergs” tog pucken i egen zon, skrinnade över hela banan, fintade bort fyra motståndare och sprätte in pucken bakom Brian Boucher.

Fansen hemma i Prudential Center stod upp och bara tjöt av lycka

– Vi fick bra fart hela laget och jag såg att deras backar var lite stillastående, så jag satsade på att mig förbi dem. Sen var det bara att skjuta, berättar Niclas.

Elva mål – hittills

– Det var skönt se pucken gå in så tidigt, särskilt med tanke på att jag spelade så dåligt kvällen innan, mot Florida.

Han gjorde ytterligare ett, i ett annat powerplay strax därpå, och är nu uppe i sammanlagt elva mål på 31 matcher.

Om han fortsätter i den takten kommer den unge svensken att slå Kevin Todds och Jeff Larmers klubbrekord för antal mål under en rookie-säsong.

– Oj, det vore ju en ära. Det är rätt många bra killar som spelat här, säger Niclas lätt förläget

– Men återigen, jag tänker inte på sånt. Jag fokuserar på det jag ska göra här och är glad över att det går bra.

Det betyder att han inte heller tänker så mycket på att agenten Claes Elefalk inte gett upp hoppet och tänker tala med internationella hockeyförbundet igen.

– Jag har hört om det och är det någon som kan fixa det där är det Classe, han är bra på att snacka. Men jag bekymrar mig inte om det, säger rookien som lämnar Bengt-Åke Gustafssons sömnlös.