Steen i huvudroll när St. Louis vann

”Ruggigt skönt att hänga dit den”

HOCKEY

NEW YORK. Alexander Steen gjorde ett avgörande mål när St. Louis i natt kämpade sig till en välbehövlig 4-3-seger mot Calgary.

– Ruggigt skönt att hänga dit den, säger den svenske bluesmannen till Sportbladet.

Foto: AP
Alexander Steen (20) klappas om av Keith Tkachuk & Co efter 3–3.

Gästerna från Alberta hade ledningen med 3-2 när Alexander Steen, i ett powerplay i slutet av andra perioden, klev in i handlingen.

Den 25-årige svensken fick pucken strax ovanför högra tekningscirkeln och dammade på ett slagskott man vanligtvis bara ser från namnen Ovetjkin.

Ögonblicket senare var det kvitterat.

– Jag har spelat back i powerplay ett par matcher nu och det har gått bra, men vi har inte fått någon utdelning så det var ruggigt skönt hänga dit den ikväll, berättar ”Alex” och passar sedan på att ge lagkamraten Keith Tkachuck en del av äran för säsongens andra balja.

”Otroligt bra jobb”

– Han gör ett otroligt bra jobb framför mål, det är den främsta anledningen till att min skott från backplatsen blir farliga.

I slutperioden tog Blues över matchen och knappa fem minuter från slutet kunde unge T.J Oshie avgöra.

Det var en synnerligen betydelsefull seger för St. Louis, som inte alls motsvarat förväntningarna under inledningen av säsongen och harvar i botten i av den västra tabellen.

På förhand hade det till och med talat om att en förlust mot Calgary skulle kunna kosta coachen Andy Murray jobbet, men nu har han i alla fått en tidsfrist.

Tacka Hull?

Kanske ska Murray tacka gamle stjärnan Brett Hull.

Han hyllades nämligen före matchen och det gjorde intryck på hemmaspelarna.

– Ja, ceremonierna före första nedsläpp gav oss inspiration, säger Brad Boyes till AP.

Patrik Berglund spelade inte i natt. Det gjorde inte Calgarys Fredrik Sjöström heller. Staffan Kronwall var däremot ombytt, men fick sparsamt med istid.