God Jul för Lundqvist

Fjärde raka för Rangers

Foto: AP
Henrik Lundqvist släpper in en puck från Florida – enda gången han fick vittja nätet under Rangers segermatch.
HOCKEY

NEW YORK. Rangers tog fjärde raka segern i natt.

Så nu blir det julefrid hemma hos Henrik Lundqvist.

– Ja, tack och lov. Om den negativa trenden från förra veckan fortsatt hade det inte varit kul, men nu ser jag verkligen fram emot att fira jul, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 4–1-vinsten mot Florida.

Det är inte mer än vecka sedan New York Rangers såg ut som ett lag i upplösning.

Manhattans hockeystoltheter hade då förlorat en oändlig massa matcher i rad, spelat undermåligt och efter en särskilt bedrövlig insats mot ärkerivalen Islanders hemma på Garden sågats sönder och samman av såväl lokal media som coachen John Tortorella.

På slutspelsplats

Men likafullt får de nu gå in i julledigheten med leenden på läpparna.

För sedan dess har allt plötsligt vänt. ”Blueshirts” har vunnit fyra raka, spelat riktigt inspirerad hockey och i en hast tagit sig på slutspelsplats för första gången sedan november.

– Vi hade ett lagmöte efter hemmaförlusten mot Islanders och talade om att vi måste visa mer känslor och spela med mer desperation, berättar Henrik Lundqvist när vi möter honom efter julfesten på Garden.

– Det gav resultat, vi har höjt oss. Och när man får lite framgång växer självförtroendet. Det syntes ju ikväll.

Ser fram emot ledigheten

Det gjorde det. Matchen mot Florida var en av de bästa på hemmaplan för säsongen. Rangers gav prov på aggressivt och kreativt anfallsspel, forecheckade ivrigt och tajtade till den egna zonen på ett sätt som inte precis varit legio senaste året.

– Och så gjorde vi mål. Då blir det omedelbart mycket lättare, påpekar Lundqvist.

För ”Henke”, som tog 33 skott och spelade med samma pondus som i de närmast föregående matcherna, innebär senaste veckans segersvit välbehövlig julefrid.

– Ja, verkligen. Om det fortsatt som förra veckan och vi bara förlorat kan du ju tänka dig hur det hade sett ut hemma hos mig, skrockar han.

– Men nu ser jag verkligen fram emot att få fira den här julledigheten.

Så vad händer?

– Jag har vänner på besök från Sverige och vi ska vara hemma hos oss. De har varit ute och fixat käk idag (läs: igår) och det ska bli spännande att se vad det blir.