Vad hände, Washington?

Stjärngänget föll mot hopplösa jumbon

HOCKEY

NEW YORK. Oj, vad hände?

Konferensettan Washington mötte hopplösa jumbon Carolina på hemmaplan – och fick stryk med 6-3.

Foto: FOTO: ALL OVER PRESS
poänglös Nicklas Bäckström kammade noll.

Det var nattens stora skräll i NHL.

Ingen hade ju räknat med något annat än att Washington, som så sent som i helgen besegrade urstarka New Jersey, skulle sopa isen hemma i Verizon Center med Carolina.

Bristande motivation?

Men det blev alltså snarare tvärtom.

Varför?

En tänkbar förklaring är förstås bristande motivation – det är ett problem som hemsökt det stjärnspäckade huvudstadslaget förr.

En annan är det faktum att lagledningen tidigare under måndagen trejdade bort både lagkaptenen Chris Clark och backen Milan Jurcina, två institutioner i Capitals.

”Carolina var bra”

Men coachen Bruce Boudreau viftar undan alla sådana ursäkter.

– Det var Carolina som var bra, säger han till AP.

– När man ser dem i den här formen är det svårt att förstå att de kan ligga där de ligger. Men de är våra divisionsrivaler, så vi var förvarnade. De jobbar alltid hårt mot oss och den här matchen var inget undantag.

Nicklas Bäckström inkasserade inga nya poäng i förlustmatchen, men avtryck i protokollet gjorde han ändå. Efter att tidigare under säsongen inte bestraffats med mer än tolv utvisningsminuter drog han i början av mötet med Hurricanes på sig 2+2 för high sticking. Och då passade Carolina, genom Tuomo Ruutu, på att inleda målskyttet...