Torsk i toppmötet för Washington

Tungt för Bäckström & co

HOCKEY

NEW YORK. San Jose vann på knockout i tungviktsmötet med Washington i natt.

Slutresultat:

5-2.

Foto: AP
”Vi syns i OS”. San Joses Dan Boyle och Washingtons Alex Ovetjkin laddar upp.

Det har kört ihop sig en smula för Washington igen.

Den oväntade hemmaförlusten mot Carolina för några dygn sedan fortsatte alltså med en näsbränna i norra Kalifornien i natt.

Och det var aldrig något snack om något annat än att San Jose, med fyra tunga pjäser i den nyuttagna kanadensiska OS-truppen, skulle vinna.

Hajarna vann skottstatistiken i första perioden med 13-3 och om det inte varit för en inspirerad Michal Neuvirth i gästernas kasse hade siffrorna varit betydligt större än 2–0 i första perioden.

Sedan lyckades Alex Ovetjkin & co visserligen jämna ut spelet en smula, men då var det försent. Sharks tappar inte sådana ledningar i viktiga grundseriematcher och när

Man kan inte låta bli att undra om de senaste dagarnas turbulens haft negativ inverkan på det tidigare stabila huvudstadslagets spel.

Dubbla straffmål – första sedan Gradin och Hlinka

Först trejdades lagkaptenen Chris Clark helt oväntat till Columbus. Sedan blev backstjärnan Mike Green, till sin egen gränslösa besvikelse, ratad ur den kanadensiska OS-truppen.

De händelserna har i alla fall inte haft positiva effekter, det kan man slå fast.

Nicklas Bäckström noterades för assist på radarpartnern Ovetjkins tröstmål i tredjeperioden, men hjulade knappast av lycka för det.

Douglas Murray spelade dryga 20 minuter och var som vanligt stabil, inte minst i numerära underlägen, men hamnade på ett litet minus i plusstatistiken.

Nattens match i Sharktank rymde för övrigt en historisk liten detalj.

Sharks gjorde två mål på straff under ordinarie matchtid och något sådant har tydligen inte hänt sedan Thomas Gradin och Ivan Hlinka satte varsin straff för Vancouver – för 27 år sedan!