Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ros: Hardys taktik var förkrossande effektiv

GÄVLE. Ingen seger mot Brynäs med Jacob Markström i elitserien.

Nu – säker seger på bortaplan i Gävle.

Hardy Nilssons taktik var förkrossande effektiv mot ett tröttkört Brynäs.

Det var gamle Hardy Nilsson mot Brynäs i går kväll. En Hardy Nilsson som visste exakt hur Djurgården skulle uppträda på isen och hur man skulle ladda inför matchen.

Bland annat bestämde Hardy Nilsson att laget skulle åka till Gävle redan på torsdagsförmiddagen och ta dagrum på hotell för att fokusera på kvartsfinalen utan störande moment. I vanliga fall hade Djurgården tagit bussen direkt till matchstart till Gävle.

Uppladdningen slog väl ut.

Likaså taktiken.

I Brynäs omklädningsrum stod en text på den vita taktiktavlan ”DIF – dåligt försvarsspel, det ska vi utnyttja”.

Den taktiken gick inte hem.

Men det gjorde Hardy Nilssons. Han beordrade långa anfall, fysiskt spel på backarna och mycket skridskor i anfallszon med positionsbyten. Det blev ett lyckodrag.

Såg ut som att Dif spelade i power play

Långa stunder såg det ut som att Djurgården spelade

i powerplay, trots att det var fem mot fem. Skickliga överlämningar gjorde att det stundtals var spel mot ett mål, vilket skotten 37–18 till Djurgårdens fördel är ett klockrent bevis för.

Sedan har Djurgården ett anfallsvapen som inte Brynäs har – Marcus Nilson. Busen från Bålsta har blivit en lirare, som han var i juniorhockeyn på 90-talet. Passningen fram till Jimmie Ölvestads 3–4 var ögongodis och av hög klass. Det är just sådana passningar och spelsekvenser som avgör slutspelsmatcher och coach Nilson sa det ganska bra efter matchen:

– Han är lite fladdrig på isen, men jag anser att Marcus är en av de bästa i Sverige, sa Hardy Nilsson och stirrade med sina isblå ögon.

Nilson och Nilsson är just nu den hetaste duon i slutspelet och jag ser inte att Brynäs kan vända det här.

Brynäs förstakedja med Stephen Dixon och Andreas Dackell var iskall och sista perioden fick den sparsamt med istid, 4 minuter, av Brynäs tränare. Ett smärtsamt bevis för Brynäs att något är fel.

Fungerar inte förstakedjan – då fungerar inte Brynäs.

     

Vilken publikfest det var i Läkerol Arena. Brynäs ståplatspublik har höjt sig flera klasser den här säsongen. Tänk om spelarna kan göra samma sak i morgon.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet