Detroits sjunde raka seger

”Vi ska se till att komma ännu högre i tabellen”

HOCKEY

DETROIT. Sjunde raka segern...

Jo, Detroit har definitivt hittat slutspelsformen.

– Och nu ska vi se till att komma ännu högre i tabellen, säger lagkaptenen Nicklas Lidström till Sportbladet efter 3-2 vinsten mot Columbus.

Nattens match mellan Detroit och Columbus hör inte till de mest minnesvärda som spelats i Joe Louis Arena, det kan man lugnt slå fast.

Spark?

Att den avgjordes med något de flesta uppfattade som en spark, men till allmän förvåning godkändes av videodomarna i Toronto, kändes symptomatiskt.

Men likafullt:

Detroit hittade, som de säger här, ett sätt att vinna igen och det är det som är det viktiga.

– Ja, jag tycker att vi i huvudsak gjorde en bra match. Vi hade någon svackor mitt i matchen, men kom igen och spelade just så säkert och stabilt som vi ska göra, säger Nicklas Lidström när vi träffar honom i omklädningsrummet efter matchen.

Lugn kväll

Den uppmärksammade kedjan med Henrik Zetterberg, Valtteri Filppula och Todd Bertuzzi hade, frånsett det där avgörande målet som den sistnämnde klackade in efter fint förspel av ”Zäta”, en lugn kväll.

Men istället briljerade formationen med Tomas Holmström (ett mål plus en assist) , Johan Franzén (en assist) och en Pavel Datsyuk på lekhumör.

– Det är så det är. Vi har två riktigt bra offensiva kedjor nu och har den ena en tyngre kväll kliver den andra fram. Det är väldigt positivt, menar ”Lidas”.

Tittar uppåt

Och eldkraft behövs de kommande dagarna.

För nej, Wings är inte nöjda med att – i princip – ha säkrat en slutspelsplats. De tittar uppåt i tabellen.

– Ja, absolut. Och vi har inga önskemotståndare eller så. Vi vill bara komma så högt upp som möjligt, slår lagkapten Lidström fast.

Det betyder att lördagens hemmafajt mot Nashville blir en riktig holmgång. Den som vinner då tar ett fast grepp om femteplatsen.