Gretzky intresserad av att köpa nytt lag

Tillsammans med Brett Hull och Mike Modano

Foto: AP
Wayne Gretzky kan vara på väg att köpa Dallas Stars...
HOCKEY

Wayne Gretzky har inte lyckats bra med sina NHL-projekt sedan han slutade som spelare.

Men nu verkar han göra ett nytt försök.

Han sägs nämligen vara intresserad av att köpa Dallas Stars.

Foto: AP
...tillsammans med Mike Modano.

Att han är tidernas största spelare i NHL råder det ingen tvekan om.

Men efter spelarkarriären har hans NHL-karriär gått lite sämre. Han gjorde aldrig någon succé som tränare i Phoenix Coyotes, och inte heller som delägare lyckades han bra. Klubben försattes i konkurs och Gretzky fick lämna Arizona med svansen mellan benen.

Tre legendarer

Men nu kan han vara på väg tillbaka in i hetluften. Enligt Dallas Observer ska en grupp ledd av Wayne Gretzky, Mike Modano och Brett Hull kommit fram som en seriös budgivare nu när Tom Hicks ska vara på väg att sälja klubben.

– Det är inget formellt än, som om de skulle vara nära att skriva på något kontrakt. Men det har gått förbi stadiet där man känner på varandra. Det här kan verkligen hända, säger en källa till Dallas Osberver.

Wayne Gretzky spelade aldrig i Dallas Stars, men Brett Hull och Mike Modano är två stora legendarer i klubben. Hull gjorde tre säsonger för Dallas, där han bland annat avgjorde Stanley Cup-finalen 1999 med det matchavgörande målet.

Modano funderar

Modano, 39, spelar fortfarande i klubben och är inne på sin 16:e säsong i klubben. Tidigare i veckan erkände han för The Pioneer Press att han har funderat på att investera i klubben.

– Det är en tanke. Jag har pratat med några personer som är riktigt intresserade. Så den dörren är definitivt öppen. Jag skulle gärna bli involverad i det om jag inte ska spela – eller om jag fortfarande spelar, bara för att ha någon sorts idé om jag ska gå vidare i den riktningen. Jag vet att Tom (ägaren Hicks) planerar att göra något.