Ridån gick ner i Atlanta

”Vi har inte förtjänat någon slutspelsplats”

Utslagna Johan Hedberg och hans Atlanta har inte längre någon chans på slutspelet efter nattens förlust mot New Jersey. FOTO: AP
HOCKEY

NEW YORK. I natt gick ridån ner i Georgia.

Efter en tung 3-0-förlust mot New Jersey står det klart att Atlanta missar slutspelet.

– Det känns tomt, men vi har inte förtjänat någon slutspelsplats, säger Johan Hedberg till Sportbladet.

Atlanta hade en sista chans att haka på i streckracet när lagets mångårige superstar Ilia Kovaltjuk gjorde sitt första besök i Philips Arena som New Jersey Devil, men nej – det blidde ingenting med det.

Det metodiska, tung malande New Jersey vann komfortabelt med 3-0 – varmed målvaktslegendaren Martin Brodeur inte bara höll nollan, utan bokförde sin 600:e seger.

Vill vara kvar i NHL

Så nu är det bara för svenska kvartetten Johan Hedberg, Tobias Enström, Johnny Oduya och Niclas Bergfors och deras lagkamrater att ta fram golfklubborna.

– Det känns tomt, som alltid, men som vi spelat senaste veckan har vi inte gjort oss förtjänta av någon slutspelsplats, säger Hedberg när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Det har varit för mycket upp och ner och för ostrukturerat. Man kan ju jämföra med Devils. Dom spelar alltid sitt spel, vad som än händer. Vi har inte alls den strukturen. Det måste bli bättre med den saken till nästa säsong.

Huruvida ”The Moose” själv är kvar då återstår att se.

– Ja, mitt kontrakt går ut efter den här säsongen och vi har inte talat om någon förlängning ännu, berättar han.

– Men jag vill gärna fortsätta i NHL. Det här har varit min bästa säsong på bra länge, jag har fått spela mer än på fem-sex år, vilket gett bättre rytm och mer självförtroende. Lite mer känns det allt som att jag har att ge.