Hedbergs hälsning

Tände till av Bengt-Åkes påstående – stoppade Crosby i natt

Stoppade allt Johan Hedberg höll nollan och stoppade Sidney Crosby från att göra sitt 50:e mål för säsongen. FOTO: AP
HOCKEY

NEW YORK. Johan Hedberg hade en sista hälsning till Bengt-Åke Gustafsson i natt.

Han höll nollan i säsongsavslutningen – mot en Sidney Crosby som jagade segern i målligan.

Inte för att han någonsin var intresserad; Johan Hedberg berättade redan förra veckan att han prioriterar ledighet med familjen framför VM i Tyskland.

Ändå verkar det som att han fick extra tändvätska av förbundskapten Gustafssons påstående om att han inte har i turneringen att göra eftersom det var så länge sedan han spelade på stor rink.

Den 36-årige masen spikade resolut igen sin kasse och höll säsongens tredje nolla i grundserieavslutningen i natt.

Crosby jagade 50

Och det var sannerligen inte mot något avsågat som stod för motståndet. Mot sig hade ”The Moose” Pittsburgh på jakt efterandraplats i tabellen – och en Sidney Crosby som vill vinna målligan. Den senare ägnade verkligen åtskillig energi åt att försöka få in mål nummer 50 för säsongen.

Matchen var för övrigt rätt bråkig. Sedan unge Atlanta-forwarden Evander Kane checkat just Crosby ordentligt blev Penguins-spelarna sura och ville ge igen. Till slut kastade särskilde bråkstaken Matt Cooke till och med handskarna – och åkte ögonblicket senare på en propp som släckte lyset för honom i flera minuter.

Så många hjärnskakningar Cooke, medelst sina vårdslösa tacklingar, orsakat kan vi försäkra att det var en scen som fick större delen av ligan att jubla...