Montreal skrällde

Plekanec avgjorde på övertid: ”Vi tillät dem komma in i matchen”

Matchvinnaren Tomas Plekanec (i mitten) avgjorde nattens match mot Washington. Här klappas han om av lagkamraterna Andrej Markov och Scott Gomez. FOTO: GETTY IMAGES
HOCKEY

WASHINGTON. Skrällarna fortsätter i Stanley Cup-slutspelet.

I natt åkte även storfavoriten Washington på en chockförlust – i sudden death – mot nederlagstippade Montreal.

– De spelade bra, men vi kan definitivt höja oss ett par snäpp, säger en besviken Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 2-3-nederlaget.

Stoppad Nicklas Bäckström stoppas här av Montreals målvakt Jaroslav Halak. Men Bäckström svarade för ett mål i matchen. FOTO: GETTY IMAGES

Efter att ha väntat på slutspelet i flera månader var det i natt äntligen dags för överlägsna seriesegraren Washington att få spela en match av värde.

Det skulle bli en sjusjungande urladdning, var det tänkt, men – icke.

Montreal – 33 poäng efter huvudstadslaget i grundserietabellen – bjöd betydligt bättre motstånd än väntat och lyckades till slut vinna med 3-2 i sudden death.

Plekanec avgjorde

Stor hjälte för hockeytokiga Montreal blev tjecken Tomas Plekanec, som 13.19 in i övertidsperioden tystade ner vilda Verizon Center genom att smacka in den avgörande pucken bakom en annars lysande Jose Theodore.

– Det är en besvikelse, men det här var bara första matchen. Vi måste omedelbart börja tänka på nästa, säger Nicklas Bäckström besviket och sammanbitet när vi möter honom i omklädningsmatchen efter det snöpliga slutet.

”Bäckis” gjorde själv ett stiligt mål i början av andra perioden och spelade långa stunder lysande, men är ändå inte nöjd med insatsen.

– Jag tycker vi var bra i första perioden, men i andra började vi slarva och slå onödiga felpass. Vi tillät dem att komma in i matchen, morrar han.

– Dom gjorde det bra, inget snack om det. Men vi kan definitivt höja oss ett par snäpp. På lördag måste vi framförallt se till att få in mer folk på mål.

Inte ett enda skott

Ett annat stort problem var att Alexander Ovetjkin inte alls var sig själv.

Washington avlossade de facto 50 skott mot mål – och inte ett enda kom från den ryske superstjärnans klubba.

– Nej, det var inte så lyckat. Montreal spelade bra mot honom, men han gjorde samtidigt ingen bra match. Han måste uträtta mer, konstaterar coachen Bruce Boudreau osentimentalt.

ARTIKELN HANDLAR OM