Miller Buffalos hjälte

Stjärnmålvakten räddade laget

HOCKEY

WASHINGTON. Det blev som väntat målvakternas kamp i första slutspelsbataljen mellan Buffalo och Boston – och Buffalos superstar Ryan Miller vann.

– Den här segern tog han åt oss, säger finske backen Toni Lydman efter 2-1-vinsten.

Svår att överlista Buffalos målvakt Ryan Miller storspelade när Buffalo vann den första slutspelsmatchen mot Boston. FOTO: GETTY IMAGES

Kors i taket, här har vi faktiskt en inledande playoff-match som slutade med favoritseger.

Men Buffalo fick slita mycket ont mot tunga divisionskonkurrenten Boston och om det inte varit för Ryan Millers fantastiska insats mellan stolparna är det långt ifrån säkert att de entusiastiska fansen hemma i HSBC Arena haft så mycket att jubla åt.

Framförallt i andra perioden tvingades han reda ut en våldsam anstormning från gästernas.

– Ja, där räddade han oss. Han var helt suverän, säger Toni Lydman till Buffalo News.

Målvakterna dominerade

Miller själv säger i vanlig ordning inte så mycket om sin egen insats, han konstaterar bara att laget blev lite för långsamt under den svettig mittperioden.

– Men i tredje kom vi ut mycket starkare. Då var vi lite smarta, menar han.

Det räckte alltså till 2-1-seger.

Även finländaren Tuuka Rask i Boston-kassen var utmärkt – matchen igenom. Det råder inga tvivel om att serien mellan Sabres och Bruins kommer att bli en oerhört raffinerad målvaktsbatalj.

Henrik Tallinder svarade för ännu en stabil insats i Buffalo-försvaret. Han spelade knappa 20 minuter och hamnade på +1 i plus/minusstatistiken.