”Kan ta slut väldigt fort”

Zetterberg blundar inte för sanningen

Foto: FOTO: AFP
Henrik Zetterberg i kamp med Petteri Nokelainen.
HOCKEY

DETROIT. Henrik Zetterberg blundar inte för sanningen.

Red Wings måste spela bättre – annars kan slutspelet ta slut på en gång.

– Men det handlar inte om att försöka landa på månen. Vi ska bara göra det vi är bra på i 60 minuter, säger han till Sportbladet.

När just ”Zäta”, medelst slutspelskarriärens första hat trick, jämnade ut serien mot Phoenix i fredags tog en enad expertis för givet att ärrade Red Wings skulle åka hem till Detroit och skaffa sig ett saftigt övertag mot de oerfarna präriehundarna från Arizona-öknen.

Men icke.

Bortsett från enstaka sekvenser svarade ex-mästarna för en påfallande platt insats hemma i Joe Louis Arena i går – och fick stryk med 4–2.

Tufft läge

Nu har de hamnat i jobbigt underläge igen.

– Och fortsätter vi så här kan ta det slut väldigt fort, konstaterar en besviken Zetterberg när vi träffar honom efter matchen.

– Vi spelar helt enkelt inte tillräckligt bra, det är inget att hymla om.

Superstjärnan från Njurunda tror dock att den vanligtvis väloljade slutspelsmaskinen från Michigan är i stånd att slå tillbaka.

– Det handlar inte om att försöka landa på månen. Vi ska bara göra det vi är bra på och vi ska göra det i 60 minuter, slår han fast.

FAKTA

Detroit–Phoenix 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)

Detroit: Johan Franzen (1) (Henrik Zetterberg), Valtteri Filppula (Henrik Zetterberg). Målvakt: Jimmy Howard 87,9 procent. Phoenix: Sami Lepisto, Wojtek Wolski , Petr Prucha, Radim Vrbata. Målvakt: Ilja Bryzgalov 93,5 procent.

Publik: 20 066.

Phoenix leder med 2–1 i matcher.