Busen avgjorde i sudden death

HOCKEY

DETROIT. Han filmade till sig utvisningar. Han spelade lika fult som vanligt.

Och sen avgjorde han matchen i sudden death.

Det drömdes garanterat mardrömmar om Daniel Carcillo i New Jersey i natt.

– Men jag hade kul. Det var otroligt, otroligt roligt att avgöra, säger den 25-årige busen.

Busen blev hjälte Förutom all slasha, filma och spela avgjorde även Daniel Carcillo för Philadelphia. FOTO: AP

Vi ska inte gå så långt som att påstå att Daniel Carcillo hotar Sean Avery som New Jersey Devils-fansens främsta hatobjekt. Därtill krävs i praktiken grova lagbrott.

Men efter nattens tredje slutspelsrond mellan Flyers och Devils är den långhårige 25-åringen med det breda hånflinet och den inte helt rumsrena spelstilen i alla fall uppe på samma lista.

En klassisk kväll

Han hade en klassisk kväll hemma i Wachovia Center. Han körde över motståndarna med brutala tacklingar, han slashade och hookade, han hånade med spydiga kommentarer och han filmade sig till utvisningar.

Och som om det inte vore nog bidrog han med, minst sagt, ovärderlig poängproduktion också.

Hanson Brothers-epigonen spelade först fram till den Mike Richards-balja med vilken Flyers gick upp i 2-1-ledning i början av andra perioden.

Men framförallt:

03.35 in i övertidsperioden pangade Carcillo in det avgörande 3-2-målet.

– Fantastisk. Jag vet inte om jag kan beskriva det, men alla vill ju hjälpa laget och att göra ett sånt mål känns otroligt, otroligt, otroligt roligt, säger han med sitt patenterade leende till NHL.com.

I och med det målet gick Philadelphia upp i sammanlagd 2-1-ledning och favoriten New Jersey, som bara tog sig till övertidsperioden tack vare en formidabel Martin Brodeur mellan stolparna, lever farligt.

FAKTA

Philadelphia–New Jersey 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Philadelphia: Claude Giroux, Mike Richards, Daniel Carcillo. Målvakt: Brian Boucher 89,5 procent. New Jersey: Brian Roston 2. Målvakt: Martin Brodeur 91,2 procent.

Publik: 19 957.

Philadelphia leder med 2–1 i matcher.