Säsongen över för Ottawa

Tappade 3–0-ledning mot Pittsburgh

Foto: Reuters
En bedrövad Daniel Alfredsson skakar hand med kaptens-kollegan Sidney Crosby efter matchen.
HOCKEY

NEW YORK. Ottawa Senators säsong är över.

De tvingade Pittsburgh till ytterligare en övertid i natt, men den här gången var det regerande mästarna som hade turen i sudden death-lotteriet.

Stor hjälte: Pascal Dupuis.

Fansen i Scotiabank Place stod upp och jublade när hemmahjältarna lämnade isen i natt.

Inte för den typ av triumf de hade hoppats på, men som tack för en fin säsong, en stark slutspelsinsats och en tidvis lysande sista match.

För Ottawa föll verkligen med flaggan i topp.

Hade 3–0

De dominerade Pittsburgh under de första 40 minuterna och hade i mitten av andra perioden gått upp i 3-0-ledning, efter mål av bland andra lagkaptenen Daniel Alfredsson.

Just då var det ingen som trodde något annat än att en sjunde, direkt avgörande match väntade i Mellon Arena i veckan.

Men i slutet av mittakten började slutspelsmaskinen från västra Pennsylvania spinna igen och samtidigt tycktes hemmaspelarna mattas av en smula.

'Det blev förödande. I slutakten tog Penguins över, fick till en snabb reducering och efter 12.05 lyckades busen Matt Cooke kvittera.

Projektil

Till slut vidtog förlängning – igen. Den blev dock inte alls lika lång som i senast, när lagen spelade närapå tre extraperioder innan osannolike hjälten Matt Carkner avgjorde. Nu tog det inte mer än knappa tio minuter, sedan snärtade Pascal Dupuis in en projektil bakom namnen Leclaire i Ottawa-kassen – och så var hela serien över.

Ett hjärtskärande slut för Senators särskilt efter comebacken i torsdags, men de kan vara stolta över den sprakande kämpaglöd de visat mot mästarna.

För Pittsburgh väntar nu antigen Philadelphia, Buffalo, Boston eller Montreal i andra omgången, beroende på hur de två återstående serierna i öst slutar.

FAKTA

MATCHFAKTA

Ottawa–Pittsburgh 3–4 e förl (1–0, 2–1, 0–2, 0–1)

Ottawa: Matt Cullen (Daniel Alfredsson), Chris Neil, Alfredsson (2). Målvakt: Pascal Leclaire 90,7 procent.

Pittsburgh: Matt Cooke 2, Bill Guerin, Pascal Dupuis. Målvakt: Marc–Andre Fleury 90,3 procent.

Publik: 20 122.

Pittsburgh vidare med 4–2 i matcher.