Han ska stoppa Sedinarna: ”Det blir fruktansvärt roligt”

Hjalmarsson ställs mot Vancouvers anfallsvapen

Foto: REUTERS
Hjalmarsson (t.v.) får nu möta Sedinarna i nästa slutspelsomgång.
HOCKEY

NEW YORK. Favorit i repris är under insegling.

Efter nattens krig i Nashville står det nämligen klart att Chicago och Vancouver går i clinch i andra slutspelsomgången – precis som förra året,

– Jag kan knappt bärga mig, jag tror det kommer bli en fruktansvärt rolig serie, säger backen Niklas Hjalmarsson till Sportbladet efter den avgörande 5-3-segern mot Nashville.

Den sjätte och – som det skulle visa sig – sista drabbningen mellan Chicago och Nashville blev en egendomlig historia.

Efter fem matcher av snävt försvarsspel och målvaktsuppvisningar i den högre skolan exploderade lagen plötsligt i ett frustande målfyrverkeri och efter första akten stod det 3-4.

– Ja, det blev en verkligen urladdning från båda lagen. Det var lite märkligt, säger 22-årige Chicago-backen Niklas Hjalmarsson efter matchen.

Repris väntar...

Ännu sällsammare var dock att allt sedan återvände till det normala och i målprotokollet hände inget förrän veteranen John Madden satte 3-5 i tom kasse åtta sekunder innan slutsignalen.

– Vi lyckades hålla undan, men jag tror att det här serien avgjorde i förra matchen, när vi hade lite halvflyt och kunde gå upp i ledning i serien, fortsätter ”Yellbear”.

– Om vi kommit i 2-3-underläge tror jag det hade blivit betydligt jobbigare.

Nu väntar alltså en repris på fjolårets konferenssemi mot Vancouver – och Hjalmarsson ser med stor iver fram emot den drabbningen.

– Ja, jag kan knappt bärga mig, jag tror det kommer bli en fruktansvärt rolig serie. Serien mot Nashville var rätt snäll, trots allt, men när vi möter Canucks smäller det alltid duktigt. Ni kommer få riktigt slutspelshockey i de matcherna, det kan jag lova.

Vad säger du om att gå upp mot bröderna Sedin? De har haft en rätt hygglig säsong....

– Verkligen, de är glödheta. Det blir definitivt en utmaning. Nu kommer vi väl i första hand att matcha Duncan Keith och Brent Seabrook mot deras lina, men jag lär stöta på dem i numerärt underläge och jag ska se till att höja mig ett snäpp. Det gäller hela laget. Det bästa med serien mot Nashville är att vi lyckats gå vidare utan att spela vår bästa hockey, men i fortsättningen måste vi göra det.

Vad är det som talar för er?

– Vi visade redan ifjol att vi kan slå ut dem och vi har i princip samma lag i år. Men som sagt, vi måste höja oss ett par snäpp och börja spela riktig slutspelshockey nu.

Patric Hörnqvist gjorde comeback för Nashville efter sin skada i natt och slet tappert framför Chicago-kassen, dock utan önskat resultat.

Han skulle förstås vara en rejäl förstärkning i Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp, men det är knappast troligt att Nashville släpper iväg sin nye stjärna när han avslutat säsongen med en skada.