Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hedberg: Så kan Ovetjkin, Semin och ”Bäckis” stoppas

Sportbladets Stanley Cup-krönikör avslöjar stjärnlagets svagheter

      Hej!

Match 7 mellan Washington och Montreal kommer att bli en kanonmatch. Halak var makalös i match 6. 53 räddningar, åtta skott av Ovetjkin, sju av Semin och tio från Washingtons svar på Kenneth Kennholt, Joe Corvo.

Atlanta och Washington möts sex gånger per säsong så jag har sett den grymma potential Washington besitter. Vissa matcher har vi i Atlanta knappt tagit oss ur egen zon. Washington är stora, starka, aggressiva och ungdomligt entusiastiska. Nyckeln till att slå dom är att störa deras stjärnor och inte ge dom utrymme. Man måste spela tätt på Ovetjkin, Semin och Bäckström. Störa dom högt upp i banan och inte låta dom komma med fart. Lyckas man med detta så blir dom frustrerade och det blir mycket soloåkande. Ger man dom däremot ytor, då är det bara att be till hockeygudarna att målvakten är i sitt livs form, som Halak i match 6.

     

Vilket fantastiskt roligt slutspel det har blivit!

Ett slutspel kan ändra en karriär för en spelare, både positivt och negativt. Mediatrycket är så mycket större än i grundspelet och det fokuseras enormt mycket på individen även om det är laget som är det primära.

Tuff uppgift för Boucher

Jag måste få ge en stor eloge till Flyers målvakt Brian Boucher. Philadelphia är ingen lätt stad att spela i för en målvakt. Listan på målvakter som har fått kalla handen av kräsna Flyers-fans är lång. Ingen är bra nog att fylla de gigantiska fotspåren efter Bernie Parent, Pelle Lindbergh eller Ron Hextall.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger den gode Boucher har fått och blivit fråntagen chansen den här säsongen. Nu blev han till slut mannen som tog Flyers till slutspel efter ett gastkramande dubbelmöte mot Rangers som till slut avgjordes på straffar. Nu i slutspelet så har självförtroendet vuxit enormt och han spelar fantastiskt bra. Lugn, trygg och med förmågan att göra matchavgörande räddningar. I mina ögon så var han tungan på vågen i serien mot New Jersey.

     

Måste erkänna att jag tycker att den västra sidan känns lite starkare. Frågan är bara hur mycket det kommer att slita på det lag som tar sig till final från väst? Washington vill jag gärna se i en final och då gärna mot Vancouver eller Chicago.

     

Nu håller jag tummarna för att det blir VM-biljetter till våra 90-talister. Svensk hockey går en ljus framtid till mötes.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet