”Största besvikelsen jag varit med om...”

Superskrällen ett faktum – Bäckis och stjärnorna i Washington utslagna

HOCKEY

WASHINGTON. Fiaskot är ett faktum.

Seriesegrarna Washington fick stryk med 2-1 i den sjunde avgörande matchen mot Montreal hemma i Verizon Center i natt och är helt chockerande utslagna ur slutspelet.

– Den största besvikelse jag varit med om. Men vi är tydligen inte tillräckligt bra och jobbar tydligen inte rillräckligt hårt, säger en bedrövad Nicklas Bäckström.

Foto: AFP GETTY

Det var en dröm som dog i Verizon Center i natt.

Washington Capitals vann ju årets grundserie i storartad stil och skulle, var det tänkt, gå till Stanley Cup-final den här våren.

Men det blidde ingenting med det.

Tabellåttan Montreal slog i natt ut det stjärnspäckade showlaget – trots ett 1-3-underläge i serien förra veckan.

”Inte acceptabelt”

– Det här är den största besvikelse jag varit med om. Vi var tydligen inte redo och jobbade inte tillräckligt hårt. Det känns inte acceptabelt, säger en ledsen men samlad Nicklas Bäckström när han möter Sportbladet efter karriärens bittraste slutsignal.

Nattens ”Game 7”-drama påminde åtskilligt om matchen i Bell Center senast.

Washington låg på mot den fenomenale Montreal-keepern Jaroslav Halak praktiskt taget hela tiden, men förmådde inte att sätta pucken.

– Nej, vi gör tusen mål under grundserien, men klarar knappt av att göra ett enda mot tabellåttan i slutspelet. Vi slutar helt enkelt göra det vi varit bra på och det är för dåligt, säger ”Bäckis”.

Usel PP-statistik

Allra mest anmärkningsvärd är seriesegrarnas katastrofala statistik i numerärt överläge.

Under serien mot Montreal gjorde de bara ett powerplay-mål – på 33 försök!

– Det är lika med det. Vi var bäst i ligan i powerplay i grundserien, men nu klarade vi inte av att utnyttja det alls. Det kostade oss serien. Inte acceptabelt, menar den 22-årige gästriken.

Skyller inte på Ovetjkin

Superstjärnan Alexander Ovetjkin kommer förstås att få klä skott för misslyckandet i playoff, men det tycker hans svenske radarpartner är orättvist.

– Hockey är ett lagspel, det handlar inte bara om honom och det är inte han själv som ska ha skulden. Jag ska också ta på mig skuld, jag var inte heller tillräckligt bra, säger han.

– Alla vi som får mycket istid och spelar powerplay har misslyckats. Vi får ta och titta oss själva i ögonen och se vad som måste göras.

För skrällaget Montreal, som visat prov på en närmast perfekt defensiv i några av matcherna mot Caps, väntar nu en konferenssemi mot regerande mästarna Pittsburgh.

Och Washington får gå på ofrivillig sommarsemester.

– Ja, nu vet man hur Rangers kände förra säsongen. Vi får som sagt ta oss en funderare på vad vi ska göra Vi är tydligen inte tilllräckligt bra, suckar ”Bäckis”.

ARTIKELN HANDLAR OM