Hjalmarssons mardrömsnatt

Orsakade två baklängesmål

HOCKEY

PHILADELPHIA. Aj, vilken mardrömsnatt för Niklas Hjalmarsson.

Han hade oturen att mer eller mindre direkt orsaka två baklängesmål när Philadelphia utjämnade Stanley Cup-finalen mot Chicago.

– Det känns som att jag svek laget. Men ibland händer sånt, nu är det bara att tänka på nästa match, säger den besvikne 22-åringen till Sportbladet efter 3-5-förlusten.

Stanley Cup-finalens ende svenske aktör hade verkligen ingen skojig start på match nummer fyra.

Först tappade han, under ett powerplay 04.35 in i första perioden, pucken till Mike Richards som resolut pangade in 1-0.

Dryga tio minuter senare gick det lika illa. ”Hammer” skulle rensa framför kassen men slog pucken rakt i famnen på backen Matt Carle.

Ögonblicket senare stod det 2-0.

– Det var riktigt surt, suckar han när vi möter honom utanför omklädningsrummet efter matchen.

– Vid första målet trodde jag att jag hade mer tid på mig, men Richards gjorde ett bra jobb och tog pucken av mig. Vid det andra fick jag den på skridskorna och trodde att jag hade en kille bakom mig, så jag bara sköt iväg den.

Som sagt, inte roligt för en 22-åring som spelar sitt unga livs största matcher.

– Nä, det kändes som att jag svek laget. Men sånt händer ibland och nu går det inte att göra något åt saken. Det är bara att tänka på nästa match.

Fick jaga

Kanske kan den unge smålänningen trösta sig med att vanligtvis hårde coachen Joel Quenneville inte dömer honom alltför hårt.

– Det var en tuff start för Niklas, några av de där situationerna skulle man vill ha tillbaka. Men man måste berömma ”the kid” för hur han alltid kämpar. Vi ve för övrigt vad han för karaktär och räknar med att han kommer tillbaka med kraft i nästa match, säger Quenneville.

Efter de två tidiga baklängesmålen fick Hawks ägna sig åt att jaga. I slutet av första perioden lyckades Patrick Sharp visserligen reducera, men precis som i onsdags tillätts Flyers omedelbart gå upp och replikera direkt.

I början av tredje perioden gjorde den suveräne finländaren Ville Leino också 4-1 och i det läget såg matchen ut att vara över. Hawks krigade dock in ytterligare två mål och hade vittring på kvittering i slutet, men Michael Leighton gjorde finalseriens klart bästa match och till slut kunde Jeff Carter lägga pucken i tom kasse.

– Förhoppningsvis kan vi ta med oss nåt från avslutningen på matchen, vi trummar på rätt bra där. säger Niklas Hjalmarsson.

– Vi har fortfarande hemmafördel också. Det ska vi se till att ta vara på.