Sedin tror inte på någon storslam

Kan bli NHL:s bäste spelare

HOCKEY

I natt har Henrik Sedin chansen att bli vald till NHL:s bäste spelare. Den svenske centern är nominerad till både Hart Trophy och Ted Lindsay Trophy, priserna som går till NHL:s bäste spelare enligt journalisterna respektive spelarna.

Henrik Sedin är ödmjuk inför nattens gala.

Ångermanlänningen har redan vunnit Art Ross Trophy, utmärkelsen som går till den spelare som vinner poängligan. Med sina två ytterligare nomineringar kan han göra storslam på nattens gala i Las Vegas.

Men själv tror han inte på något prisregn i natt, när han ställs mot Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby i båda kategorierna.

”Glad över att vara här”

– Jag borde inte vinna. Jag har två riktigt bra spelare att konkurrera med och jag är glad att bara få vara här. Det är bara att titta på vad de gör varje kväll, det är fantastiskt att se, säger han på presskonferensen inför galan och fortsätter.

– Det är nästan en surrealistisk känsla för mig att vara här i min ålder och med allt som vi har gått igenom, säger 29-åringen.

Vancouver-centern bär inte heller något favoritskap hos vadslagningsfirmorna; Kanada-kaptenen Crosby väntas knipa priserna före Ovetjkin.

”Foppa” vann priset

Ovetjkin och Crosby har plockat hem de båda priserna förut. Den ryske storstjärnan har dominerat de två senaste säsongerna och plockat priserna.

Vad gäller svenskar finns det bara en notering vardera på de fina priserna. Säsongen 2002/03 slogs Peter Forsberg och Markus Näslund, Modo-fostrade precis som Sedin, om poängligasegern. ”Foppa” drog till slut det längsta strået och fick både Art Ross och Hart Trophy, medan Näslund fick ta emot Ted Lindsay Trophy.

Blir Sedin tredje svensk historisk i natt genom att plocka hem båda?

Galan sänds på Viasat Hockey med start 01.30 i natt.