Chicago byter bort Stanley Cup-hjälte

Byfuglien och tre spelare till tradas till Atlanta

HOCKEY

Dustin Byfuglien hade en nyckelroll när Chicago Blackhawks vann Stanley Cup tidigare i somras. Bland annat gjorde 25-åringen fem matchvinnande mål i slutspelet.

Trots framgångarna väljer klubben nu att byta bort spelaren i en jättetrade där ytterligare tre Chicagolirare ingår.

Foto: AP
Dustin Byfuglien.

Förutom Byfuglien går även centern Ben Eager, backen Brent Sopel och unge nigerianske löftet Akim Aliu till Atlanta Trashers. I utbyte får mästarlaget två val i årets draft, ett i första omgången (nr 24) och ett i andra omgången (nr 54) samt trion Jeremy Morin, Marty Reasoner och Joseph Crabb.

”En del av jobbet”

Huvudrollsinnehavaren i bytesaffären är förstås redan nämnde Byfuglien, som den gångna säsongen gjorde 17 mål och 17 assist under grundserien. I slutspelet gjorde han ytterligare elva mål.

– Det är så här det funkar. Det är en del av jobbet. Du blir sällan kvar på ett och samma ställe under karriären, så det är bara att packa och flytta vidare, kommentade han bytesaffären i ESPN.

50 samtal på några dagar

Atlantas general manager Rick Dudley hyllar nyförvärvet Byfuglien och avslöjar att det de senaste dagarna krävdes cirka 50 telefonsamtal med Chicago för att få affären att gå i lås.

– Jag tror att jag på sistone har snackat mer med Stan (Bowman) än vad vi gjorde när jag jobbade därborta, säger Dudley, som har ett förflutet i just Chicago.