Osis Luleå – Wallin stannar i San José

Veteranbacken skrev på nytt ettårskontrakt

HOCKEY

Niclas Wallin, 35, blir kvar i San José Sharks.

Därmed får Luleå vänta på sin drömförstärkning.

– Niclas är en rutinerad och fysisk spelare som kommer att stadga upp vårt försvar, säger Sharks general manager Doug Wilson.

Luleå hade förhoppningar in i det sista. Men i helgen, ett par dagar innan han riskerade att bli kontraktslös, säkrade San José Sharks upp 35-årige veteranen Niclas Wallin på ett nytt ettårskontrakt. Wallin kom till Sharks från Carolina Hurricanes innan OS-uppehållet men skadade sig kort därefter.

– Vi är stolta över hur han kämpade för oss under slutspelet, trots att han var skadad. Nu ser vi fram emot en skadefri Wallin till hösten, säger Wilson.

Nyckelspelare skrev på

Sharks förlängde i helgen även kontraktet med veterancentern Scott Nichol, 35. Den fysiske och tekningsskicklige forwarden blev snabbt en publikfavorit i klubben och noterades för 19 (4+15) poäng på 79 spelade matcher.

Förra veckan förlängde Sharks även kontrakten med stjärnspelarna Patrick Marleau och Joe Pavelski. Förhandlingar pågår fortfarande med Manny Malhotra, men sedan tidigare står det klart att målvakten Evgeni Nabokov inte får förnyat förtroende.