Hedberg blir back up till Brodeur

Även Tallinder klar för Devils

HOCKEY

OS-backen Henrik Tallinder, 31, lämnar Buffalo Sabres för New Jersey Devils.

Sent i går kväll fick han följe av målvakten Johan Hedberg, 37, som lämnar Atlanta Trashers.

– En väldigt kul utmaning, säger Johan Hedberg, som blir back up till Martin Brodeur.

Foto: FOTO: AP
Till New Jersey Henrik Tallinder och Johan Hedberg.

Hedberg lämnar Atlanta Thrashers som tidigare under kvällen värvade stjärnmålvakten Chris Mason från St Louis Blues. Ettårskontraktet med Devils ger svensken 12,1 miljoner kronor.

– Devils har ett väldigt bra med bra organisation. Det här känns som ett väldigt bra beslut, säger Hedberg till Sportbladet.

”Hyfsade meriter”

Som förstemålvakt har Devils en viss Martin Brodeur – en av världens burväktare genom tiderna, som fört klubben till tre Stanley Cup (1995, 2000 och 2003).

– Han har hyfsade meriter. Personligen hoppas jag få spela så mycket som möjligt. Martin brukar spela många matcher, men jag tror att de vill vila honom under säsongen, så att han kan vara fräsch till slutspelet. Det är min roll, att de känner tryggheten att de kan vila honom.

Tallinder lämnar Buffalo

Tidigare på kvällen kritade Tallinder på för New Jersey Devils, där han kommer att tjäna cirka 33,5 miljoner kronor om året i fyra säsonger framöver. Fyraårskontraktet är värt cirka 134 miljoner kronor.

Defensive backen Henrik Tallinder har tillhört Buffalo Sabres sedan 2001, men gjorde en utflykt till Linköping och Bern under lockoutsäsongen. Tidigare har han representerat moderklubben AIK och finska TPS. Tallinder ersätter därmed Paul Martin, även om de inte är exakt samma spelartyp.