Hedberg till Devils i natt

Målvakten till Sportbladet: ”En väldigt kul utmaning”

HOCKEY

OS-backen Henrik Tallinder, 31, lämnar Buffalo Sabres för New Jersey Devils.

Sent i går kväll fick han följe av målvakten Johan Hedberg, 37, som lämnar Atlanta Trashers.

– En väldigt kul utmaning, säger Johan Hedberg, som blir back up till Martin Brodeur.

Foto: Foto: AP
ny klubbadress Johan Hedberg har skrivit på för Jamie Langenbrunners New Jersey Devils, precis som Henrik Tallinder.

Hedberg lämnar Atlanta Thrashers som tidigare under kvällen värvade stjärnmålvakten Chris Mason från St Louis Blues. Ettårskontraktet med Devils ger svensken 12,1 miljoner kronor.

– Devils har ett väldigt bra lag med bra organisation. Det här känns som ett väldigt bra beslut, säger Hedberg till Sportbladet.

Hård konkurrens

Som förstemålvakt har Devils en viss Martin Brodeur – en av världens bästa burväktare genom tiderna, som fört klubben till tre Stanley Cup (1995, 2000 och 2003).

– Han har hyfsade meriter. Personligen hoppas jag få spela så mycket som möjligt. Martin brukar spela många matcher, men jag tror att de vill vila honom under säsongen, så att han kan vara fräsch till slutspelet. Det är min roll, att de känner tryggheten att de kan vila honom.

Tidigare på kvällen kritade Tallinder på för New Jersey Devils, där han kommer att tjäna cirka 33,5 miljoner kronor om året i fyra säsonger framöver.

Fyraårskontraktet är värt cirka 134 miljoner kronor.

Ersätter Martin

Defensive backen Henrik Tallinder har tillhört Buffalo Sabres sedan 2001, men gjorde en utflykt till Linköping och Bern under lockoutsäsongen. Tidigare har han representerat moderklubben AIK och finska TPS. Tallinder ersätter därmed Paul Martin, även om de inte är exakt samma spelartyp.