Legendarisk NHL- fajter död i natt

Slagskämpen Bob Probert kollapsade under en båttur

HOCKEY

Den legendariske NHL-spelaren Bob Probert har avlidit, endast 45 år gammal.

Under måndagen kollapsade Probert under en båttur efter svåra bröstsmärtor.

Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Tillsammans med delar av sin familj var den 45-årige före detta NHL-spelaren Bob Probert ute på en båttur på Lake. St. Clair under måndagen. Enligt vännen Rich Rogow drabbades han av svåra bröstsmärtor och kollapsade på båten.

Proberts svärfar gav honom hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda och han avled senare på Ontario’s Windsor Regional Medical Center.

Enligt TSN tros dödsorsaken vara en hjärtinfarkt.

3 300 minuter

Under sin 17-åriga NHL-karriär spelade Probert för Detroit Red Wings (1985–1994) och för Chicago Black­hawks (1995–2002).

”Våra tankar och böner går till hela Proberts familj under den här svåra tiden”, sade Blackhawks president John McDonough i ett uttalande.

Under tiden i NHL blev Bob Probert mest känd för att vara en slagskämpe och Windsor-födde Probert drog på sig 3 300 tvisningsminuter, vilket innebär en sjätteplats i NHL:s utvisningsliga.

Dömdes till fängelse

På 935 matcher med Detroit och Chicago gjorde han 384 poäng (163 mål, 221 assist).

Vid sidan av isen levde Probert ett hårt liv med mycket festande. 1989 försökte han smuggla in kokain och fälldes för innehav och dömdes till sex månaders fängelse.

Men de senaste åren har han kämpat hårt för att vara nykter och skötsam och var, så sent som förra hösten, en av deltagarna i amerikanska tv-succén ”Stjärnor på is”.

Bob Probert sörjs närmast av fru och fyra barn.

Linda Hammarström