”Jag slapp betala böter i Toronto”

Mats Sundin om alla fördelarna i NHL

Mats Sundin.
HOCKEY

Hockeystjärnan Mats Sundin sommarpratar i "Sommar i P1" i morgon.

Men Sportbladet kan redan nu bjuda på ett smakprov ur Torontolegendarens sommarprogram där han berättar om mediebevakningen och sin färska jägartexamen.

– Det är den sociala biten med jakt som lockar. Men jag älskar att äta kött och på något sätt kanske man måste lära sig att ha ihjäl ett djur, säger Sundin.

I morgon är det dags för förra NHL-stjärnan Mats Sundin att bjuda på ett sommarprogram. Redan nu har Sportbladet fått ta del av materialet och i bonusprogrammet som sänds i anslutning till "Sommar i P1" berättar stjärnan om sin färska jägarexamen.

– Jag har tagit min jägarexamen och det är den sociala biten som lockar. Men jag älskar att äta kött och på något sätt kanske man måste lära sig att ha ihjäl ett djur. Jag ska försök vara med på älgjakten i höst och se om det är intressant.

I det ordinarie programmet pratar "Sudden" om medias hårdbevakning av Toronto. Han berättar bland annat om den hårfina gränsen mellan att få en stämpel som kung eller vara en lagkapten som hör hemma i farmarligan.

”Slapp betala”

– Det innebar till exempel att jag slapp betala notan på krogen eller när jag käkade ute på restaurang. Jag slapp också betala böter när jag åkte fast för fortkörning vilket hände ett par gånger, som tur var när vi spelade bra, säger Sundin och fortsätter:

– Om vi förlorade var attityden en annan: sälj hela laget eller skicka de till farmarligan. Jag kan säga att då var det läge att laga mat hemma då. Eller för mig som inte är speciellt duktig på att laga mat - att beställa hem något att äta. Det var ännu värre för mina lagkamrater som var uppvuxna i Toronto och hade familj där. Deras ungar fick till exempel ta en hel del skit i skolan när det skrevs negativt i tidningarna.

Sundin sommarpratar i P1 på söndag klockan 13 men programmet finns i efterhand i sin helhet på sverigesradio.se/sommar.