Bjöd in motståndare till slagsmål – via Twitter

”Låter som vi har en dejt”

HOCKEY

NHL har uppehåll och det kliar uppenbarligen rejält i nävarna på några av ligans busar.

Värst är abstinensen förmodligen hos St Louis Can Janssen som med knappt två månader kvar till mötet med Dallas redan nu utmanat motståndaren Krys Barch till ett slagsmål via Twitter.

"Det låter som vi har en dejt. Vi ses snart!" svarade Krys Barch.

Flera NHL-profiler använder Twitter för att kommunicera med fans och hockeyälskare. Men nu har sajten fått en helt ny funktion i idrottens värld.

”Kommer lära känna varandra”

Men knappt två månader kvar till matchen mellan St Louis och Dallas den 16 oktober är pajkastningen redan i gång – och det sköts via Twitter. St Louis tradade bort sin förre slagskämpe DJ. King till Washington i somras och hans arvtagare Can Janssen är minst sagt sugen på att låta nävarna tala i vinter.

"Det finns ingen D.J. King här i år, så jag antar att du och jag kommer att lära känna varandra bättre", skriver 26-åringen på Dallas-tuffingen Krys Barchs Twitter-profil.

Det tog bara två timmar innan 30-årige Barch antog utmaningen.

Inte första ”beställningsjobbet”

”Låter som vi har en dejt. Vi ses snart!”, skriver Barch.

Sandlådenivå kan tyckas men det är inte första gången slagsmål görs upp på förhand. Redan förra sommaren bjöd Philadelphia Daniel Carcillo in Bostons Shawn Thornton till slagsmål under utomhusmatchen lagen emellan i januari.

Efter 12:01 rök mycket riktigt handskarna och de två blev första spelarna att slåss under ett ”Winter classic”.