Hedberg nyårshjälte

”Väldigt känslosam match”

HOCKEY

Hedberg avslutade 2010 med seger

Medan klockorna ringde in det nya året i Sverige såg Johan Hedberg till att New Jersey Devils avslutade 2010 på bästa sätt.

– Jag gör allt jag kan för att hjälpa det här laget, säger Hedberg efter 3–1-segern över Atlanta.

Foto: AFP
Johan Hedberg.

Den 18 december fungerade ingenting för New Jersey Devils; Atlanta var överlägset och vann med 7–1. Den gången byttes Hedberg in i den andra perioden och släppte in tre av endast sju skott.

– Det var en väldigt känslosam match för mig och lämnade en väldigt besk eftersmak, säger Hedberg till NHL:s hemsida.

– Den matchen var pinsam.

På nyårsafton gick det bättre. Då fick han revansch. Svensken räddade 28 Atlantaförsök, släppte bara in en puck och New Jersey vann med 3–1.

– Att komma tillbaka och slå dem efter sättet de slog oss på, gör det här ännu bättre. Jag tror att det här kommer ge alla extra energi, säger Hedberg.

Vancouver avslutade också året med seger, 4–1 mot Dallas. Och som så ofta förr var det tvillingarna Sedin som låg bakom vinsten.

De gjorde varsitt mål, båda i power play, och assisterade också till varandras mål och såg till att Vancouver vann, trots att Dallas vann skotten med 45-22.

– I bland behövs bara en bra målvakt och ett bra power play, säger Daniel Sedin till NHL:s hemsida.

Hos Detroit var det som vanligt en mängd svenskpoäng trots förlust mot New York Islanders med 4-3. Johan Franzén gjorde ett mål och Nicklas Lidström, Tomas Holmström och Henrik Zetterberg gjorde varsin assist.

– De spelade bra defensivt. De väntade bara på sina möjligheter och det gav resultat i slutändan, säger Lidström.

Alexander Steen gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han gjorde 4-0 St Louis hemma mot Phoenix. Därefter plockade Phoenix in mål efter mål men närmare än 3-4-målet med 21 sekunder kvar kom det inte.

TT
Anders Forsberg

ARTIKELN HANDLAR OM