Succé i debuten för Tampas nya målvakt

Hedman till Sportbladet: Vår ledning håller världsklass och vet hur man värvar

HOCKEY

NEW YORK. Jaha, nu har Tampa en keeper också...

Dwayne Roloson inledde i natt sin bana som Lightning-målvakt genom att hålla nollan – mot Washington.

– Han gör oss definitivt starkare. Vår ledning håller världsklass och vet hur man värvar, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 1-0-segern.

Foto: AP
Svenske Marcus Johansson var en av de som försökte att överlista Tampas nya målvakt Dwayne Roloson.

Det har länge hetat att Tampa visserligen är bra, men inte har tillräckligt bra målvakter för att kunna utmana tungviktarna i ligan på allvar.

Well, förutsättningarna tycks ha förändrats när Steve Yzerman i förrgår trejdade till sig veteranen Dwayne Roloson från New York Islanders.

41-åringen var lysande i sin debut borta mot Washington i natt, tog sammanlagt 34 skott och höll nollan.

– Han var verkligen bra och gjorde några riktigt avancerade räddningar. Det märks också att han har rutin, han snackade hela tiden med oss backar och styrde oss rätt. Han gör oss definitivt starkare, säger Victor Hedman när vi når honom efter .

Även back klar

Som om det inte vore nog gjorde general managern-rookien Yzerman i natt också klart med Marc-Andre Bergeron – 30-årig back som under åtta säsonger alltid varit ett fruktat powerplay-vapen från blålinjen.

– Jaså, det visste jag inte. Men du ser. Vår ledning håller världsklass och vet hur man värvar, säger ”Vigge”.

Vad gäller matchen mot Washington – en ren seriefinal i Southeast-divsionen – ska sägas att även Caps målvakt Semyon Varlamov briljerade. Därför var det fortfarande mållöst efter tre spelade perioder; avgörandet kom först med ett Martin St. Louis-mål på övertid.

”Vi vill vinna alltihop”

– Ja, det var tätt och jämnt och målvakterna spelade bra. Men ändå skapades det chanser och jag hade hela tiden på känn att vi skulle dra längsta strået, förklarar Victor Hedman.

Med de två poängen befäster Lightning inte bara ledningen i sydöstra divisionen. De står på samma poäng som konferensettan Flyers och vinner de även kommande natts tungsviktsmöte med Pittsburgh går de upp i ledning.

– Det ser bra ut, vi tar många segrar. Men vi är inte nöjda med det här. Vi vill vinna alltihop, fastslår ”Vigge”.

Efter de senaste dagarna trejder har förutsättningarna för det förbättrats avsevärt.

ARTIKELN HANDLAR OM