Här blåser han alla och avgör matchen

Tog ut pucken ur målet igen

HOCKEY

Drygt sex minuter var kvar av matchen mellan Atlanta och Florida när Bryan McCabe kvitterade till 3-3 för Panthers.

Då blåste Ondrej Pavelec, motståndarna, domarna och publiken.

När alla tittade bort tog målvakten ut pucken ur nätet igen och gömde den i sin plockhandske.

– Titta! Pavelec tar ut pucken. Han visste att den var inne, skrek de förvånade kommentatorerna när de såg reprisen.

Bryan McCabe dundrade in kvitteringen 3-3 för Florida Panthers mot Atlanta Trashers natten mot torsdag med bara drygt sex minuter kvar av matchen. Veteranen jublade och åkte bort mot båset för att fira.

Låg klämd i nätet

Men domaren blåste för blockering.

Floridas spelare omringade snabbt rättsskiparen bakom mål och protesterade. Det var då målvakten Ondrej Pavelec skred till verket. Atlanta-målvakten drog in handen i målet och plockade ut pucken som låg klämd mot nätet på sidan av målburen. Han låtsades sedan som ingenting samtidigt som McCabe protesterade vilt.

Ingen domare såg pucken i nätet och spelet fortsatte som om ingenting hänt. Domarteamet valde inte ens att ta hjälp av målkamerorna och det jättesystem av reprisen som finns riggat i alla NHL-matcher för att inga mål ska kunna missas.

”Någon måste säga något”

– Jag är förbryllad över att domarna inte åkte till utvisningsbåset, bara för att vara säkra, och bad de där eller de i Toronto (NHL:s central för målkameror och repriser) att ta en titt på det. De tittar ju på allt annat, säger Panthers coach Peter DeBoer till nhl.com.

Istället för mål blev det tekning i Atlantas zon. Samtidigt satt kommentatorerna i amerikansk TV och skrek i maktlöshet.

– De måste titta! Någon måste säga något! Stopp! Det är otroligt, varför stannade de inte och tittade på det! Det är ett uselt domslut.

Som om de inte var nog blev målmissen självklart helt matchavgörande. Atlanta vann med 3-2 efter Pavelecs superblåsning.

ARTIKELN HANDLAR OM