Klasen skickas till AHL

Tyckte det gick bra: ”Jag skapade något hela tiden”

HOCKEY

Det blev fyra matcher i NHL.

Men de tre efterföljande fick Linus Klasen följa från läktaren och nu kommer beskedet – han skickas tillbaka till AHL.

– När man fått känna att man kan spela på den här nivån vill man ju ha mer, säger Klasen till Sportbladet.

Förra gången Linus Klasen blev uppkallad till NHL-laget Nashville Predators fick han bara spela en match – i fjärdekedjan – innan han åkte ned till AHL igen. Klasen var då besviken att han inte fick den roll han själv passar i.

– De kunde ju lika gärna ha kunnat kalla upp någon annan för att spela i fjärdelinan. De tog upp mig men jag tycker inte riktigt att jag fick chansen. Jag spelade ju nästan ingenting, sa Klasen då.

”Tycker det gick bra”

Den här gången har dock Klasen fått chansen i de tre matcher han spelat. Han fick betydligt mer speltid och även speltid i power play.

Sportbladet var i kontakt med den före detta SSK-forwarden i går. Då hade Klasen precis landat med laget i San Jose inför nattens match mot Sharks, och han hade ännu inte fått beskedet även om han hade suttit på läktaren vid de tre senaste matcherna.

– Jag skapade något hela tiden, det hände något när jag hade pucken. Jag tycker det gick bra men det saknas bara att få in lite poäng. Det är ju så här borta att man får förtjäna sin istid, säger Klasen.

Poängbäst i AHL-laget

– Jag vet ingenting. Jag har varit här i två veckor och inte fått reda på så mycket. Men man lever i drömmen här, det finns inget att klaga på. Men nu när man har fått känna att man kan spela på den här nivån vill man ju ha mer.

Något Klasen nu alltså får vänta på. I natt kom beskedet att han skickas tillbaka till AHL-laget Milwaukee Admirals där han alltjämt är poängbäst med sina 27 poäng på 29 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM