Lundqvist bröt Sedinarnas och Vancouvers poängsvit

Höll säsongens sjätte nolla: ”Glad att jag äntligen fick vinna mot dom där”

Foto: BILDBYRÅN & REUTERS
HOCKEY

NEW YORK. Daniel och Henrik Sedin fick se Vancouvers sjutton matcher långa poängsvit brytas i natt – av landsmannen Henrik Lundqvist.

New York Rangers svenske målvaktsstjärna passade på att hålla säsongens sjätte nolla när ligans bästa lag besökte Madison Square Garden.

– Jag var laddad och är glad att jag äntligen fick vinna mot dom där, säger hjälten med ett brett leende till Sportbladet efter 1-0-segern.

Vancouver hade innan nattens match på Madison Square Garden inte förlorat under ordinarie matchtid sedan femte december förra året.

Men mot Henrik Lundqvist blev det tvärstopp.

Trots att de avlossade sammanlagt 31 skott, hade ett långt fem-mot-tre-läge i andra perioden och tidvis låg på som törstiga iglar lyckades varken bröderna Sedin eller någon annan slå hål på Rangers svenske målvaktsstjärna.

– Jag är såklart väldigt nöjd, säger Lundqvist till Sportbladet efter säsongens sjätte och NHL-karriärens 30:e nolla.

– Jag var väldigt laddad, det kändes surt att vi spelade så bra mot Montreal i tisdags och ändå fick stryk. Då är det viktigt att svara med en vinst direkt.

Fick äntligen vinna

Han hymlar inte heller med att det var skönt att äntligen få två poäng mot just bröderna Sedin.

– Jag har inte spelat så särskilt många matcher mot dem, men förlorat varje gång, så det var väl på tiden, säger han och fortsätter:

– Men det är klart att man har stor respekt för dem när matchen började, vi pratade om det innan första nedsläpp. De är otroligt bra och slår ibland passningar som verkligen överraskar en, så man får verkligen se till att vara vaken precis hela tiden.

Inga poäng av assistkung Henke

Respekten är ömsesidig, visar det sig inte helt oväntat.

– Ja, Henke var verkligen bra idag. Vi gjorde i och för sig inte riktigt som vi skulle, jag tycker vi sköt lite för ofta. Ibland är det inte bästa beslutet, det kan vara bättre att slå en passning till. Men absolut, vi hade en bra målvakt mot oss, säger Henrik Sedin till Sportbladet.

Känslan av att för första gången på så lång tid förlora under ordinarie matchtid beskriver Henrik frankt:

– Det är rätt konstigt. Men samtidigt vet vi ju att en sådan svit förr eller senare måste brytas, man kan inte gå igenom en hel säsong utan att få stryk.

För Vancouver bär det nu direkt vidare till Washington för tungviktsmöte med Capitals kommande natt.

Henrik Lundqvist och hans Rangers reser å sin sida till Montreal för match mot Canadiens natten till söndag.

Där kan han begrunda det faktum att han mot Canucks försatte chansen att bli den förste NHL-målvakten i historien att stå för assists fyra matcher i rad.

– Ja, ha, ha, jag tittade upp några gånger, men det fanns inga riktiga lägen. Jag tar nollan istället, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM