Linus Omark äntligen målskytt igen i natt

”Jag har längtat efter att nån puck ska trilla in”

HOCKEY

NEW YORK. Linus Omark gjorde ett av målen när Edmonton i natt sopade till San Jose med 5-2 på bortaplan.

– Mycket skönt, jag har längtat efter att nån puck ska trilla in, säger han till Sportbladet.

Foto: REUTERS
Omark skriker ut sin glädje.

De må ligga hjälplöst sist i den västra konferensen, men Edmonton har inte slutat spela hockey för det.

Det fick tippade topplaget San Josebittert erfara i natt, när ynglingarna från Alberta kom till Sharktank och kämpade sig till en övertygande 5-2-seger.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Dom vann visserligen skotten, men det kändes ändå som att vi kontrollerade tillställningen, säger Linus Omark när Sportbladet ringer upp efter slutsignalen.

Nätade i powerplay

Han bidrog alltså till målproduktionen, genom att alldeles i slutet av ett powerplay i mitten av tredje pucken hugga på en retur vid Antero Nittymäkis vänstra stolpe.

– Det tillkom efter lite samspel med Ales Hemsky och det var mycket skönt att se att det blev mål. Jag har längtat efter att nån puck ska trilla in. Skönast är dock att vi vinner, säger Omark.

”Krigar varje dag”

Målet borde stärka den 23-årige norrlänningens aktier och borga för att han slipper återvända till farmarligan i Oklahoma City, men hur det blir med den saken vet han inte.

– Jag krigar varje dag för att få stanna här, men jag vet inte hur det blir. Dom säger inte så mycket, konstatera han.

Svenske lagkamraten Magnus Pääjärvi stod för övrigt för andraassisten på Linus mål och inkasserade därmed sin första poäng på elva matcher.

För Sharks – vana vid att husera i toppen av tabellen – är läget riktigt kärvt just nu. Förlusten mot Oilers var den sjätte raka och laget får därmed nöja sig med en tolfteplats.

– Det är mitt fel. Jag är ansvarig för att spelarna är redo att spela och just nu misslyckas jag med det, säger coachen Todd McLellan självkritiskt till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM