Irriterad Crosby kan nobba all star-matchen

Lidström blir kapten – men Sidney Crosby hotar att rata

Foto: AP
Sidney Crosby.
HOCKEY

Nicklas Lidström har fått ett av de mest hedersfyllda uppdrag man kan få i NHL – han är kapten för sitt lag i all star-matchen.

Samtidigt rapporteras det att Sidney Crosby kan nobba den upphaussade tillställningen.

Detta för att stjärnan är irriterad på NHL.

Att Nicklas Lidström tillhör NHL:s allra mest respekterade spelare visste vi redan, och nu bevisas det åter igen.

Han har, av sina all star-kollegor, röstats fram att leda sitt lag som lagkapten i all star-matchen.

– Med alla stora spelare som är med, är det en stor ära att bli valt till kapten i detta års all star-match, säger Lidström till nhl.com.

Kaptenerna draftar

Den andra kaptenen som röstats fram är Carolina Hurricanes Eric Staal.

Årets all star-match går till så att de två kaptenerna, tillsammans med två assisterande kaptener som kommer tas fram senare, "draftar" in spelare. En slantsingling kommer avgöra vilket lag som får börja välja, sedan turas kaptenerna om att välja en spelare åt gången av de 40 all star-uttagna spelarna, om vilka som ska representera laget.

Crosby arg på NHL

Lagen kommer att gå under benämningen "Team Lidstrom" och "Team Staal".

– Jag ser verkligen fram emot helgens evenemang och jag är exhalterad att vara en del av draften som bestämmer vilka spelare som hamnar i vilka lag, säger Lidström.

Något som dock kan sätta smolk i evenemanget är att den störste stjärnan av alla, poängligaledaren Sidney Crosby, kan rata matchen.

Enligt kanadensiska The Globe and Mail är Crosby arg på NHL som, enligt honom, inte gör ett tillräckligt bra jobb för att sina spelare.

Ingen utredning retar upp

Crosby dras just nu med en hjärnskakning efter två smällar som inte har medföljt någon utredning – vilket retat upp honom. Enligt tidningen är han så arg att han kan nobba matchen – även om det visar sig att han blir helt återställd från skadan.

Förutom Lidström har Sverige sina bidrag i Henrik Lundqvist, Tobias Enström, Erik Karlsson, Loui Eriksson samt tvillingarna Daniel och Henrik Sedin.

All star-evenemanget äger rum helgen den 28-30 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM