Crosby: Inga planer på All Star-bojkott

Foto: scanpix
Crosby.
HOCKEY

NEW YORK. Sidney Crosby dementerar uppgifterna om att han tänker bojkotta NHL:s All Star-match.

– Det är inte ens i närheten av att vara sant. Den som tror på sådana nyhetsrapporter borde verkligen få sitt huvud undersökt, säger den hjärnskakningsdrabbade superstjärna.

Det var kanadensiska medier som igår rapporterade att NHL:s själva fixstjärna kommer att vägra delta i All Star-jippot i North Carolina nästa helg – i protest mot att ligan inte bestraffat Washingtons David Steckel och Tampas Victor Hedman för de tacklingar som misstänks ha orsakat hans hjärnskakning.

Men uppgifterna stämmer alltså inte.

– Nej, det är inte ens i närheten av att vara sant. Den som tror på sådana nyhetsrapporter borde verkligen få sitt huvud undersökt, säger Sidney Crosby till nhl.com.

Om han bara hinner bli symptomfri lovar Pittsburghs poängkung att resa till Raleigh.

– Jag vill gärna vara och har inte uteslutit ett deltagande, det finns fortfarande en chans, heter det.

Fortfarande i poängtopp

Med andra ord:

Crosby, som inte spelat en match sedan 6 januari, håller på att bli bättre.

– Det går definitivt framåt. Jag har i och för sig aldrig haft någon hjärnskakning tidigare, så det är lite svårt att bedöma, men jag gör framsteg. Förhoppningsvis blir det ännu bättre de kommande dagarna, säger han.

”Sid The Kid” leder fortfarande poängligan, men eftersom han missat fem matcher börjar han tappa mark och de personliga rekord han hade tänkt slå den här säsongen kan snart vara utom räckhåll.

ARTIKELN HANDLAR OM