Nu är Hörnqvist på gång – två mål i natt

HOCKEY

NEW YORK. Han var tidigare under säsongen missnöjd med att han inte gjorde tillräckligt många mål.

Men nu har det lossnat för Patric Hörnqvist – han satte två när Nashville i natt slog Phoenix med 5–2.

– Ja, jag har mer flyt nu och det är kul. Men skönast är att vi vinner de här täta matcherna. Det är ju så jämnt i vår konferens att det blir slutspelsstämning varje kväll , säger ”Bengan” till Sportbladet.

Foto: afp
Hörnqvist slänger sig fram och får in pucken.

Patric Hörnqvist var, något otippat, Nashvilles bästa målskytt under fjolårssäsongen.

Så både han och lagledningen förväntade sig mer av samma vara i vår.

Men icke. De första månaderna ville det sig inte alls.

– Nej, det gick lite trögt ett tag, men man ska ha lite tur och nu har jag det. Puckarna börjar gå in igen när jag står där framme och stökar, säger han när vi når honom efter segermatchen i Phoenix.

”Ser lovande ut”

I natt blev det alltså två stycken, gjorda på just det sätt ”Bengan” beskriver. Lagkamraten J-P Dumont var dock ännu värre. Han gjorde alla de övriga tre målen och fullbordade alltså ett hat trick.

– Det var kul för honom, han har inte fått spela så mycket i år men verkligen jobbat hårt för den här framgången, säger Hörnqvist.

Med segern tar sig Predators upp på fjärdeplats i den ohyggligt jämna västra tabellen och lagets mini-Homer har gott hopp om fortsättningen.

– Ja, jag tycker det ser lovande ut, vi jobbar på bra. Det är grejen med vårt lag, vi har inga stjärnor men alla arbetar stenhårt för varandra och det ger resultat. Så hör man att motståndarna ser oss också, vi är jobbiga att möta för att vi jobbar så fruktansvärt hela tiden, säger han.

– Samtidigt är det som sagt otroligt jämnt. Det känns som slutspelsmatch praktiskt taget varenda kväll. Men inte mig emot, det för de täta matcherna man lever.

ARTIKELN HANDLAR OM