Mardrömsmatch för Jonas Gustavsson

HOCKEY

NEW YORK. Jonas Gustavsson har det monster-tungt just nu.

Han spelade i natt sin första match på två veckor och hade hoppats få revansch för petningen, men fick istället vara med om en förnedrande 0–7-förlust på Madison Square Garden.

– Puckarna vill inte stanna på mig just nu, men det går inte att tycka synd om sig själv för det, säger ”Monstret” till Sportbladet.

Foto: ap
Ur form för tillfället.

Det var Jonas Gustavssons chans att visa vad han går för efter några veckor när han fått sitta och titta på hur tredjemålvakten James Remier stärkt sina aktier hos Toronto-ledningen.

Men bortamatchen mot New York Rangers blev en mardröm för ”Monstret”.

I mitten av första perioden snurrade Rangers-stjärnan Marian Gaborik upp honom så det skvätte om det. Sedan följde två Rangers-mål inom loppet av knappa tre minuter och därefter pockades Gustavsson ut.

Han fick dock, något egenartat, återvända till andra perioden – bara för att släppa in tre mål till (Rangers han dessutom göra ett på kortvarige inhopparen Jean-Sebastien Giguere).

– Det är såklart tungt. Jag ville verkligen ta chansen och visa att jag kan hjälpa det här laget att vinna, säger ”Monstret” när vi träffar honom.

– Men puckarna vill inte stanna på mig just nu, det bara är som det är. Man kan inte tycka synd om själv för det, man kan bara jobba vidare.

Ville tillbaka in på isen

Att han fick återvända till kassen efter att ha blivit utbytt hade den gänglige svensken inget emot, trots att det med facit i hand inte lär ha bidragit till att direkt stärka ett redan stukat självförtroende.

– Som målvakt tycker man aldrig om att bli utbytt så jag blev bara glad när jag fick chansen att spela igen. Det är mycket bättre att gå in och fortsätta kämpa sig igenom det motiga, menar han.

Ett sedvanligt månghövdat mediauppbåd från Toronto utsätter honom efteråt för ett rätt så tufft katekesförhör, men det är inget som berör 26-åringen.

– Det är så det fungerar här. Vinner man några matcher är man plötsligt MVP och släpper man in några puckar är man en total nolla. Det är bara att gilla läget, jag visste vad jag gav mig in på när jag skrev kontrakt med den här klubben, säger han.

”Han fick inte mycket hjälp”

På andra sidan isen i natt stod den betydligt mer lyckosamme landsmannen Henrik Lundqvist och tyckte synd om kompisen från Tre Kronor.

– Ja, jag kände för honom. Det var en tuff match när vi gjorde de där snabba målen i första perioden. Då såg man att deras spelare började hänga med huvudet. Han fick inte särskilt mycket hjälp, säger ”Henke”.

ARTIKELN HANDLAR OM