Fjärde raka segern för ”krislaget” Devils

HOCKEY

NEW YORK. Vad är det som hänt med hopplösa bottenlaget New Jersey Devils?

I natt ”nollade” de självaste Pittsburgh – och tog därmed fjärde raka segern.

– Vi har fått en helt annan struktur med Jacques Lemaire som tränare. Nu gäller det bara att inte att titta för långt fram. Då blir man bara deprimerad, säger svenske målvakten Johan Hedberg till Sportbladet efter 2-0-segern.

Det verkar som att Devils GM Lou Lamoriello visste vad han gjorde när han sparkade rookie-tränaren John MacLean och övertygade gamle trotjänaren Jacques Lemaire att ta över det stukade laget igen.

Det som såg ut att bli den mest katastrofala säsongen i organisationens historia ser plötsligt ut att kunna bli...ja, åtminstone lite mindre katastrofalt.

Devils har plötsligt sett ut som sig själva de senaste veckorna och tog alltså i natt fjärde raka segern genom att slå Pittsburgh hemma med 2-0.

– Ja, det är en väldig skillnad nu. Jacques ha gett oss en helt annan stadga och mycket tydligare regler. Alla vet vad som gäller nu, säger svenske backup-målvakten Johan Hedberg när vi talar med honom efter Penguins-matchen.

”Plötsligt är det kul igen”

– Nu ska det väl ärligt talat sägas att Pittsburgh inte var så vassa med både Crosby och Malkin på skadelistan. Den verkliga värdemätaren kommer mot Philadelphia på lördag. Men allt ser avsevärt mycket bättre ut och plötsligt är det kul här igen. Allting blir lättare när man vinner.

Problemet är bara att laget halkade så långt efter under första halva säsongen att vägen upp till de regioner i tabellen där Jersey är vant vid att husera ser omöjligt ut. I princip måste laget vinna samtliga 36 matcher som återstår för att ha en rimlig chans att nå playoff.

– Så länge det finns en teoretisk chans måste vi förstås hoppas, men man försöker inte tänka så långt fram överhuvudtaget. Man ser bara till nästa match, annars blir det för deprimerande, säger Hedberg.

”Hade maximalt oflyt”

Som liksom alla andra i organisationen förstås funderar över vad som hänt om Lemaire coachat laget från start.

–Ja, det är klart. Men jag tycker samtidigt att MacLean var en bra tränare. Det var bara det att allt som kunde gå fel gick fel i början. Vi hade maximalt oflyt, menar han.

Nå, nu ser det i alla fall ut som att det stolta gamla laget får chansen att rädda äran.

ARTIKELN HANDLAR OM