Här bryter Bäckis långa måltorkan

”Det har gått alldeles för lång tid”

Foto: AFP
HOCKEY

NEW YORK. Måltorkan är över.

I natt gjorde Nicklas Bäckström äntligen mål för första gången på 21 matcher.

– Verkligen skönt. Det har gått alldeles för lång tid, säger han till Sportbladet efter Washingtons 2-1 över New York Islanders.

Förra säsongen stod Nicklas Bäckström för 33 mål, 68 assist och alltså sammanlagt 101 poäng.

Men precis som Washington som helhet har han haft det betydligt tuffare i år och står efter 47 spelade matcher ”bara” på 42 poäng – 11 mål och 31 assist.

Och inför nattens bortamatch mot New York Islanders hade gästriken alltså inte gjort ett mål på 21 matcher, eller drygt en och halv månad.

– Jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag tänkt litegrann på det. Det har varit lite frustrerande. Men eftersom vi ändå ligger såpass bra till i tabellen har det inte varit någon jättegrej. Det är sånt som händer i hockey, säger han när vi när honom efter matchen på Long Island.

”Verkligen skönt”

Likafullt kände ”Bäckis” avsevärd lättnad när han i början av andra perioden kunde styra in en retur på ett Alexander Ovetjkin-skott.

– Ja, det var verkligen skönt. Det har gått alldeles för lång tid och man vill ju hjälpa laget med lite mål, konstaterar han.

Nicklas, som tillsammans med Ovetjkin också stod för en assist på Capitals andra mål, tycker att hans lag överhuvudtaget gjorde en bra match

– Det blev inte så många mål, men jag tycker vi spelade riktigt hyggligt i 60 minuter. Det är väl det som saknats i tidigare matcher, men nu kändes det nästan som ifjol emellanåt, säger han.

Toronto kom snabbt tillbaka efter 7-0-fiaskot i New York i går natt och slog, något oväntat, Anaheim med 5-2 hemma i Air Canada Center i natt.

– De blev förödmjukade i går och kom ut för revansch ikväll. De var mycket bättre än oss, säger Anaheims finske stjärna till AP.

Torontos Clarke MacArthur instämmer.

– Det är svårt att sova efter matcher som den i New York, man känner sig inte rättvis mot målvakter som blir utlämnade på det sättet. Men ikväll kom vi ut och spelade med stolthet, säger han.

Leafs svenske back Carl Gunnarsson stod för ett av målen – hans tredje för säsongen.

Steven Stamkos är fortsatt glödhet. Han prickade in två nya fullträffar när Tampa tvingade ner divisionsrivalen Atlanta i natt.

Motståndarna var inte särskilt förvånade. ”Stammer” är alltid lyckosam mot just Atlanta och har gjort sammanlagt femton mål på sjutton matcher.

– Jag vet inte vad det är, men jag har hockeygudarna på min sida i de här matcherna, säger han till nhl.com.

I nattens match blev det till slut straffvinst. Niclas Bergfors, omgiven av trejdrykten, gjorde det ena av Atlantas tröstmål och kanske stärkte sin aktier i klubben något.

Stackars St. Louis.

De hämtade in ett 0-3-underläge hemma mot Detroit i natt – bara för att sedan få stryk på övertid.

– Helst vill man förstås ha två poäng, men vi får vara nöjda med att vi i alla fall kom tillbaka och fick en. Vi måste lära oss att inte hamna i såna här hål, i synnerhet inte mot lag som Detroit, säger T.J Oshie till AP.

Patrik Berglund gjorde en ny kanonmatch och bokfördes för såväl ett mål som en assist.

Ingen av Detroit-svenskarna producerade några mål, men Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall bidrog med varsin assist.

ARTIKELN HANDLAR OM