Bjurman: Alla har fått Foppa-fnatt i Denver

HOCKEY

DENVER. Det räckte med en tidig morgonträning.

Sedan utbröt feber i Foppaland väst.

Peter Forsberg är och förblir en Gud vid Klippiga bergens fot.

Ja, egentligen fick Denver fnatt redan när det i fredags kväll blev allmänt känt att Foppa var under inflygning och skulle börja träna med Avalanche. Comeback är nära förestående och att han kommer att göra laget ”så mycket”.

Det är just vad det här unga, ojämna och just nu svårt skadedrabbade lagets fans drömt om – men såklart inte vågat hoppas på.

Och igår, efter det första tidiga träningspasset, utbröt alltså rena febern.

”Såg fin ut”

Bara att höra lokalreportrarna i tjattra om den legendariske svensken innan lördagsmatinén mot Boston var svårt roande. De tyckte sig kunna slå fast att han ”såg fin ut”, att en comeback är nära förestående och att han kommer att göra laget ”så mycket bättre”.

När Peter sedan introducerades med live-intervju i jumbotronen i första periodpausen exploderade hela den – i det närmaste – fullsatta hallen.

Utsåld träning

Inte blev stämningen sämre, eller förväntningarna lägre, av att svensken – glatt leende och med avsevärt mycket mindre skäggväxt än vanligt – meddelade att han älskar Denver och inget hellre vill än att spela hemmamatcher i Pepsi Center igen.

Nu talas det om att söndagsförmiddagens träning i träningshallen South Suburban Family Sports Center kommer att vara utsåld. Ja, det talas till och med det säljs biljetter till högstbjudande på ebay.

En gud har kommit hem

Det är en Gud som kommit hem och den som säger att Foppa är dum som försöker iscensätta en comeback till har inte förstått vad det är hamn lämna på bordet om han går i pension.

ARTIKELN HANDLAR OM