Galna ryktet: ”Foppa” spelar redan i morgon

Här är ryktet som får Colorados fans att hoppas

HOCKEY

DENVER. Ett osannolikt rykte surrar envetet i Denver:

Peter Forsberg kommer att göra comeback redan i morgon.

– Det är planen. De är desperata och vill att han ska spela matchen mot St. Louis, påstår en källa i Pepsi Center.

Foto: Foto: AFP
”Älskar att spela här” Peter Forsberg är tillbaka på is i Denver, Colorado. Frågan är nu om han även ska göra comeback i matchsammanhang med sin gamla klubb – vilket envisa rykten antyder.

Lugn nu.

Absolut ingenting tyder på att Peter Forsberg verkligen återupptar sin gloriösa NHL-karriär redan i morgon. Han har just kommit till det hutlöst blåsiga Colorado, kört ett endaste, jetlaggat morgonpass i Pepsi Center och säger till alla han möter att han fortfarande inte har en aning om huruvida han kan spela på den här nivån igen.

Men fansen, media och allsköns figurer runt Colorado Avalanche är ivriga och vill så gärna se en av klubbens största legendarer i matchställ igen.

Så de insisterar.

”Spelar på måndag”

– Jo, han kommer att skriva kontrakt under söndagen och spelar matchen mot St. Louis på måndag, säger en person i utkanten av organisationen.

– De är desperata och behöver honom.

Som sagt – det är nog mest önskedrömmar. Visserligen är det sant att desperationen griper omkring sig i Avalanche. Flera tunga pjäser är skadade och efter lördagens 6–2-förlust riskerar laget att halka ner under slutspelsstrecket.

Men som coachen Joe Sacco buttert konstaterar på sin presskonferens efter slutsignalen?

– Forsberg? Äh, han är här. Det är allt jag kan säga.

Att den svenske superstjärnan förr eller senare siktar på comeback i världens bästa liga råder det dock inga tvivel om.

Det där om att han vill undersöka om han kan mäta sig med de bästa och sen kanske åka hem och spela i Elitserien igen var bara dimridåer, det hörs på honom när han möter media i Pepsi Center.

Älskar att spela här

Blir det nåt så blir det i Colorado.

– Det är klart att jag vill spela här. Jag älskar den här staden och jag älskar att spela i den här hallen, inför de här helt underbara fansen. Det vore fantastiskt att få hjälpa laget igen, säger han.

Frågan är bara om han kan.

– Det återstår att se. Jag ska testa här ett tag nu. Det handlar inte bara om att foten ska hålla. Jag ska orka också. Jag är en gammal man nu, säger han med ett snett leende.

Tydligen inte äldre än att hans nygamla hemstad hoppas på comeback redan inom ett drygt dygn ...

ARTIKELN HANDLAR OM