Foppa tvingades till – straffträning

Foto: PER BJURMAN
HOCKEY

DENVER. Den första riktiga träningen med hela laget är avklarad.

Och Peter Forsberg känner sig nöjd.

– Ja , det var värre klockan åtta i går morse. Men det var ett hårt pass och första tio kändes det lite tungt, säger han när Sportbladet möter honom i omklädningsrummet efter urladdningen.

Peter Forsbergs sensationella comeback-försök i Colorado Avalanche fortsatte alltså under söndagen med ett första riktigt träningspass – komplett med hela laget – i South Surburban Family Sports Center strax söder om Denver.

Skonades inte

Och det blev en rejäl urblåsning. Avalanche har förlorat två raka, så coachen Joe Sacco satte ner foten – och Foppa skonades inte.

Han var – till den fullsatta läktarsektionens glädje – med i varje övning och gick för full maskin.

– Ja, det var ett riktigt hårt pass. Första tio kändes det tungt för mig, men det blev bättre och kändes väl okej. Det var värre klockan åtta i går morse, säger han när han efteråt sitter och pustar i ett nygammalt hörn i omklädningsrummet.

– Det är fortfarande några detaljer jag behöver jobba på, det känns fortfarande lite ovant att vara på liten rink, bortsett från några matcher i OS är det ju flera år sedan jag var det. Men det kommer. Jag ska inte tänka så mycket utan bara köra på så får vi se hur det blir.

”Verkligen kul”

Från sidan såg den svenske superstjärnan de facto riktigt pigg ut. Han hade bra klipp i skridskoåkningen, visade flera gånger att tekniken är oförändrat magisk och verkade framförallt ha väldigt kul.

– Visst, det är verkligen kul att vara tillbaka på isen och umgås med grabbarna, både såna jag känner sedan tidigare och nya, unga.

Så Denvers – och alla andra hockeyfans – drömmar om en comeback borde kunna infrias rätt snabbt.

– Men jag kommer absolut inte att spela före All Star-upphållet, gör han klart.

– Jag behöver fortsätta träna några dagar och komma in i det här på allvar, sedan får vi se.

ARTIKELN HANDLAR OM