Omark hjälte med sitt tredje NHL-mål

”Jag har bränt mycket på slutet så det var väl dags”

HOCKEY

NEW YORK. Linus Omark fortsätter övertyga.

Han gjorde ett av de avgörande målen när Edmonton i natt besegrade Phoenix med 4-3.

– Hela vår lina har spelat riktigt bra ett tag nu. Jag trivs verkligen ihop med Pääjärvi och Gagner, säger han till Sportbladet efter triumfen.

Edmonton hade just kvitterat ett 0-2-underläge när ungdomskedjan med Magnus Pjääjärvi, Linus Omark och Sam Gagner tyckte det var dags för lite show.

Pääjärvi krigade till sig en retur nere i vänstra sarghörnet, spelade vidare till Gagner bakom Phoenix kasse och han slog i sin tur en underbart vacker bakhand-passning till Omark, placerad precis framför Ilia Bryzgalov.

”Bränt mycket på slutet”

Ögonblicket senare hade den 23-årige rookien från Övertorneå bokförts för sitt tredje NHL-mål.

– Jag har bränt mycket på slutet så det var väl dags, säger han när vi når honom i den ljumma Arizona-kvällen efter slutsignalen.

Han är mer nöjd än det lakoniska uttalandet måhända antyder – framförallt med omgivningen.

– Hela vår lina har spelat bra de senaste matcherna, vi börjar hitta varandra nu. Och det är verkligen kul att spela med de två killarna, konstaterar han och fortsätter:

Nöjd med Pääjärvi

– Pääjärvi har en jäkla speed och fruktansvärt bra händer och han tänker hockey på samma sätt som jag. Det vill säga svenskt. Det är härligt att ha en sådan kille vid sin sida. Och Gagner kan spela hockey han också. Han är en ruggig passningsspelare och är alltid spelbar.

Trots framgången vet Omark inte mer om framtiden än han gjorde för en vecka sedan.

– Nä, det är samma besked som tidigare. Jag vet ingenting och tar bara en match i taget. Men jag tycker att jag spelar bra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM